Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kép tükörképpel. Hogyan is...

Kép tükörképpel. Hogyan is lehet készíteni? Kép.

Figyelt kérdés

[link]

Csináltam valamikor, de elfelejtettem Photoshoppal. Esetleg más program?

2018. júl. 19. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:

ez egy kicsit nehéz, de elég pro tükröződés

https://www.youtube.com/watch?v=OtgzYGBd1pc

2018. júl. 19. 21:39
 2/7 tabaki ***** válasza:
Ez nem a programon múlik, bármelyik normális képszerkesztő alkalmas rá. A képen bemutatott esetben még könnyű is a dolgod, mert a párhuzamos oldalak miatt elég ennek a hogyhíjjáknak a másolatát lejjebb vinned, és az eredeti mögé rakva máris úgy néz ki, mint egy tükröződés. Aztán kivágod a „tükörkép” előlapját, függőlegesen tükrözöd, és paralellogramma-torzítással (nyírás) az oldalak irányához igazítod a felirat dőlését. A további pintyózás (mint a vágás eldolgozása, a tükörkép gyengítése) már aligha okoz gondot, azzal nem terhellek, viszont felhívnám rá a figyelmedet arra, hogy nem szerencsés, amikor ez az egyszerű módszer trehánysággal párosul. Ez jól megfigyelhető a tükörkép nagy gombján, ahol a grafikus nem veszi figyelembe, hogy térbeli formáról van szó, és együtt torzítja a síkkal. Így a tükrözött gomb nagyon furcsa, idétlen képet mutat, holott valamivel nagyobb rálátással, de nagyjából úgy kéne állnia, mint az eredetinek, csak természetesen fordított árnyékolással. Persze a vetett árnyék is hagy maga után kívánnivalót, de nincs értelme minden apróságon fennakadni. Nyilván valami katalógusba szánt favágómunka, nem túl igényes megrendelő számára.
2018. júl. 19. 23:22
 3/7 tabaki ***** válasza:
Hm, egy fontos dologról bizony megfeledkeztem a leírásban, pedig talán az a legzűrösebb: A tárgy átmásolása és lejjebb csúsztatása után a két oldallapot még a perspektíva szabályi szerint torzítani is kell, hiszen a rövidülés miatt az élek nem párhuzamosak, csak eztán jöhet a többi.
2018. júl. 20. 00:47
 4/7 A kérdező kommentje:
oO ... köszi szépen.
2018. júl. 20. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Photoshopban nagyon könnyű, csak duplikálni kell a képet, megfordítani és a végét kicsit radírozni és kész is.
2018. júl. 29. 01:29
 6/7 tabaki ***** válasza:

@#5:

Ühüm, nyilván. Biztosan jól átgondoltad a feladatot?

2018. júl. 29. 06:18
 7/7 tabaki ***** válasza:

@#5:

Sebtiben... Eszem ágában sincs tisztességesen újraszerkeszteni a képet, ezért bocs, hogy az élszögek nem igazán stimmelnek, nincs vetett árnyék, eldolgozatlan a felület, stb., de üsse kő, ez talán még szerencsés is, mert észrevehetőbbé tesz némely problémát. Viszont a dolog elvi része nagyjából megítélhető:

[link]

Ez történetesen Gimppel készült a fentebb ismertetett nehézkes módon, de meg kell valljam, én bizony Photoshopban is hasonlóan csinálnám (hacsak valahogy bele nem tudom kombinálni a 3D-t). Alig várom, hogy te is bemutasd a saját nagyon egyszerű szerkesztéseden, hogyan is kellett volna, mert addig gyanakszom, hogy valamit kihagytál a leírásból.

2018. júl. 29. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!