Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Krita rajzprogramban rajzot...

Krita rajzprogramban rajzot el lehet menteni úgy hogy? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Krita rajzprogrammal sokáig dolgoztam egy rajzon digitalizáló táblával meg minden... Próbáltam lementeni, de csak úgy engedi megnyitni, hogy ha az alkalmazást is megnyitom... Próbáltam megszerkeszteni más programmal majd úgy lementeni de azt nem engedi. Email-ben próbáltam elküldeni telefonra, de amikor meg akarom nyitni ezt írja:A fájlt nem lehet megnyitni.

Valakinek valami ötlet?

2018. júl. 17. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
File -> Export menüpont
2018. júl. 17. 21:04
 2/4 tabaki ***** válasza:
100%

Gimpben is hasonló a helyzet, a Mentés a program saját formátumát jelenti, az Exportálás az egyebeket. A fentiek alapján valószínű, hogy nálad még engedélyezve van az „Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése”, ez a teljesen értelmetlen és felhasználóellenes Windows-alapbeállítás, amely eltakarja előled, hogy kép és kép között bizony különbség van. Létezik jó pár általános felhasználású, egyrétegű képformátum (pl. JPG, PNG, BMP, TIF, TGA, GIF -- ha már rajzzal foglalkozol, ezek tulajdonságait is illik ismerned), ugyanakkor a komolyabb szerkesztőprogramok saját formátumokat is használnak, amelyek a kép elemeit a továbbszerkeszthetőség érdekében külön tárolják, ilyenek pl. a PSD (Photoshop), KRA (Krita), XCF (Gimp). Ezek kifejezetten szerkesztésre valók, és néhány jobb nézegetőtől eltekintve legföljebb más képszerkesztők képesek használni őket (de leginkább az, amelyik létrehozta). Ezért nem elég annyit tudnod, hogy „rajzot” vagy „képet” csináltál, érdemes tisztában lenned azzal, hogy ezek különféle tartalmú és szervezésű adathalmazok, és a későbbi felhasználás céljának megfelelő mentést (illetve exportálást) igényelnek.

Az Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése beállítás kikapcsolásáról itt ír egy kolléga:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

2018. júl. 17. 23:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind a kettőtöknek! Sokat segítettetek :)
2018. júl. 18. 10:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Megvan! :) Az exportálás menüpontnál amikor menteni akarta, csak módosítani kellett a fájl típusát. Nagyon köszönöm! :)
2018. júl. 18. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!