Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az oracle adatbázisért fizetni...

Az oracle adatbázisért fizetni kell?

Figyelt kérdés
Ami itt ( [link] ) az első helyen van oracle adatbázisért fizetni kell vagy van ingyenes verzió is?

2018. júl. 11. 20:48
 1/4 curiousgeorge09 ***** válasza:

Szia.

Az express edition ingyenes.

Google - oracle xe, és máris letölthető az oracle oldaláról.

Vannak korlátozásai, nevezetesen (és bocs, de angolul):

Oracle XE:

Oracle XE can only be used on single processor machines. It can only manage up to 4 GB of data and 1 GB of memory. ISVs can embed XE in 3rd party products and redistribute it freely.

Amire itthon nekem kellett, arra tökéletesen működött, te tudod, neked elég - e ez.

Üdv, szép estét!

2018. júl. 11. 21:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!

És még annyit, hogy a MySQL az teljesen ingyenes vagy abból is van fizetős verzió?

2018. júl. 11. 21:19
 3/4 curiousgeorge09 ***** válasza:

Úgy tudom, abból a community edition az ingyenes, de van még kb 5-6 változat fillérestől a csillagos égig.

Őszintén én nagyon kezdő vagyok az adatbáziskezelés terén, szóval az, hogy nekem az ingyenes verziók elégnek bizonyulnak, még nem biztos, hogy sokat jelent.

Remélem, jön még valaki, aki tapasztaltabb, és akár hasznos infóval is szolgálhat.

2018. júl. 11. 21:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Ugye nem toplistából választasz adatbázis backend-et? :-)

Attól, hogy az Oracle van az első helyen, nem kell azt a következtetést levonni, hogy az a legjobb (a legyek sz.rt esznek, a legyek nagyon sokan vannak, ettől a sz.r még nem finom)... Egy adott feladatra kell db-t választani. Ha hobbi szinten foglalkozol vele, akkor egy MySQL, vagy egy PostgreSQL bőven-bőven elég (én az utóbbit preferálom). Pl. egy Wordpress alá nem teszünk Oracle-t (de 10.000 WP alá már szívesebben tennék Oracle-t, mint MySQL-t..).

De konkrétan a kérdésre:

Van a „nagyoknak” ingyenesen használható verziója, az Oracle-nek az xe, az MS-SQL-nek a developer és az express. Ezekben vagy fizikai korlátok vannak (erőforrás, táblaméret, stb.), vagy jogi (nincs korlát, de produktív környezetben nem használható, csak fejlesztésre/tesztelésre).

A MySQL-nek pl. van Enterprise verziója, hogy a legtöbb opensource cuccnak, ami abból tér el az ingyenestől, hogy olyan tool-okat és supportot ad hozzá, amit egyébként magadnak kell kitalálni/megvalósítani (nagyon nagy db-k kezelése, clustering, HA), ami rengeteg idő és komoly szakértelem. Ezt a pár évet megválthatod azzal, hogy fizetsz azoknak, akik értenek hozzá.

2018. júl. 12. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!