Hogyan tudok valódi kétoldalas (könyvszerű) dokumentumot készíteni?
Nem kétoldalas nézet. Nem két oldal nyomtatása egy lapra.
Ezek elvesznek, ha máshogy nyitják meg, vagy más formátumba mentik.
Nem egészen értem a kérdést. Eltérő jobb- és bal lapokat pl. LibreOffice-ban a Formátum menü → Oldal... → Oldal fül → Elrendezés beállításai, „Oldalelrendezés:” opciójának Tükrözöttre állításával kérhetsz. Nem tudom, mit jelent a más formátumba mentés, de az arra alkalmas formátumok (Word, PDF) megőrzik ezt az elrendezést. Maga a kétoldalas nyomtatás a nyomtató beállításától függ. Precízebb szerkesztéshez szövegszerkesztők helyett érdemesebb kiadványszerkesztőt (mondjuk az ingyenes Scribust) használni.
Az a gond, hogy hiába állítom türközöttre, hiába állítom úgy, hogy az oldal hajtása, stb. Ha a fájlt bezárom és újra megnyitom, akkor nem ugyanígy látszik következő megnyitásról. Vagy ha pl. elmentem pdf-be, akkor is attól függ a megjelenése, hogy kinek hogyan van beállítva a nézet, mert különben bezárás és újra megnyitás után már máshogy látszik.
Nyomtatni nem akarok. Egy online, pdf anyag lenne a "végtermék".
De akkor majd megnézem ezt, amit ajánlottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!