Milyen hétköznapi ember számára is elérhető programban terveznétek meg egy kiadvány borítóját, amely képeket és szöveget is tartalmaz?
én gimpet használnék erre
tudom van rá több program, de számomra az ami jelenleg a legszimpatikusabb
1: köszönöm!
Most a Photo scape-pel próbálkozom.
A Gimp is ilyesmi? Vagy "profibb"?
Gimp a kisebb photoshop munkákra szuper, én is ha nem túl bonyolult dolgot csinálok, azt használom, mert ingyenes.
Ha bonyolult kell, akkor Photoshop
Viszont neked borító kell, az lehet ilyen inDesign jó. Bár ha egyszerű kell, akkor a Microsoft Publisher is megteszi, az meg lehet van is a gépeden (word, excel mellett)
Köszönöm szépen. Megnézem őket, már amelyiket lehet.
Publisher van, de abban nincs semmi normális elrendezés.
Nagyon egyszerű terv, azért is nem grafikussal csináltatjuk, csak egy belső pdf-es anyag, de azért nézzen ki valahogy :)
Itt három programcsalád került szóba:
* pixelgrafikus képszerkesztő programok - Photoshop, Corel Paint Shop Pro, vagy az ingyenes Gimp, Photoscape, Krita, Paint.NET - itt a képek - főleg fotóknál vagy kézzel rajzolt képeknél használatosak - pixelgrafikusan szerkeszthetőek, így átméretezéskor "pixelessé" válnak
* vektorgrafikus képszerkesztő programok - Corel Draw, Adobe Illustrator, vagy az ingyenes Inkscape - ezekkel a képek egyenesekből, gőrbékből, matematikai képletekből állíthatóak össze, így az így elkészült képek korlátlanul méretezhetőek
* kiadványszerkesztők - Adobe inDesign, QuarkXpress, Microsoft Publisher vagy az ingyenes Scribus - ezekkel meg az előző programokkal megrajzolt elemek rendezhetőek egy nyomdai formátumba
Köszönöm mindenkinek.
Nekem ez a Gimp inkább képszerkesztő, photoshop, mint kiadványszerkesztő. Legalábbis a szövegszerkesztés nagyon kifogott rajtam. Vagy csak én nem jöttem rá, hogy miket lehet még csinálni vele.
A többit már le sem töltöttem. Illetve, van, amelyiket nem lehetett volna ingyen.
De neten találtam online kiadványszerkesztőt, ami sokkal jobb, profibb, mint a ms publisher. Úgyhogy végül is megoldódott, egyszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!