Windows 7 Ultimate 64 bit Hun Windows Update hiba?
Van megoldás, de nem propagálják, nekem sem működött ez a két frissités.
Rendszergazdai fiókról nyisd meg a Lemezkarbantartót és takarítsd ki. Rendszerint a Windows Update van tele frissités másolatokkal. Ha ez megvan, indítsd újra a gépet. Ha nem frissitesz, lelassul a gép és az Eset is jelzi, baj van.
# 11: Miért lassulna le a gép ha nem frissítek?
Inkább pont fordítva lassul le a gép, és bajok lesznek pl: kék halál, nem indul el többet a windows. (Tapasztalat)
Szintén telefonokon is, az a sok app frissítés hülyeség.
Nem feltétlen hülyeség. Telefonoknál nem árt frissíteni, mert előfordulhat, hogy már az ezer meg egy éves "klienst" használod aminek töredék annyi funkciója van, mint a legújabb verziójának. Ez sokszor bugokhoz is fog vezetni, kifagyhat az alkalmazás, legrosszabb esetben fel sem enged a szerver az elavult "klienssel", ami telefonok esetében az alkalmazás maga.
Gépeken is gondot okozhat a huzamosabb frissítés nélküli állapot. Előfordulhat, hogy egy-egy programnak/driver-nek változik a szoftveres igénye és pl a legújabb windows-ban megtalálható szoftveres megoldásra támaszkodik, amit a te jelenlegi régi op. rendszered nem támogat, így megint csak bugos/zavaros lesz a működése a programnak. De hogy a fizikai oldalát is nézzem a dolgoknak, vannak olyan hardverek, amiket régebbi rendszerekkel nem is fogsz tudni használni. Pl. az SSD egy jó példa erre. A Windows XP nem támogatja a TRIM-et, így nagyon sok gányolás árán, de talán rábírhatod az SSD-t, hogy normálisan működjön XP-vel viszont alapból ez nem lehetséges. Úgy tudom vannak olyan procik/vga-k is, amelyek Win10-et támogatnak csakis. Konkrét példa, bátyám gépén a vga driver (Radeon Relieve, vagy már talán Adrenalin, nem tudom) kezelőfelülete nem akart megjelenni, amúgy Win7-et használ. Érdekes mód, egy op. rendszer update megoldotta a problémát. Persze lehet egyensúlyozni, hogy pl. régebbi verziójú szoftvereket használsz, amikről biztosra tudod, hogy támogatják az op. rendszered verzióját, de felesleges. Sokszor nem csak ez miatt érdemes frissíteni. Biztonsági réseket is foltoznak be egy-egy frissítéssel, illetve mondjuk Win10 esetében javítják folyamat a Defender védelmi erejét. Manapság akár az is elég lehet, mert nem olyan, mint a Win7 idejében. Nem egy buta védelmi szoftver már, sokat javult. Egyébként az aki írja, hogy van Eset-je, megkérdezném tőle. Frissíted-e azt az Eset-et? :) Hülye kérdés, biztosan frissíted a vírusdefiníciós adatbázist legalább, de azon kívül a szoftvert magát is, ebben biztos vagyok, máskülönben "useless" lenne az az Eset.
Hogy igazat is adjak, igen, benne van a pakliban, hogy gondot okoz egy-egy frissítés. Elvégre emberek készítik el, hibázhatnak ők is. Nem is kötelező azonnal frissíteni, tudod jól :) És igen, lassíthatja is a gép működését egy-egy frissítés, illetve sok helyet is elvihet. Viszont még ha az évente 2x kiadott nagy Win10 frissítéseket is nézem, akkor is elég egy 120GB-os tároló ami manapság nem nagy tétel. Nekem van egy 120GB-os SSD-m amin Win10+LoL van, mint sok tárhelyet foglaló adat. Ezen kívül miden apró-cseplő program is a C-n van. Mindezek mellett stabilan mindig van 50GB szabad helyem, ami lecsökken olyan 25GB-ra ha telepítem az évente 2x kiadott nagy frissítéseket. Ez hátra is hagy egy Windows.old mappát ilyenkor, viszont az törölhető, így újra 50GB-om lesz szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!