Excel-ben hogyan tudom ezt megcsinálni?
Van egy csomó nevem egy szövegfájlban, egymás után írva vessző szóközzel elválasztva.
Szeretném őket egy excel táblázat egy oszlopába tenni egymás alá, minden nevet új cellába.
Meg lehet ezt valahogy egyszerűen csinálni?
A segítséget előre is köszönöm!
Két dologból állhat: egyszer beolvasod a szövegfájlt amit tagolsz a megnyitási lépések között (csak vessző tagoljon, szóköz ne), ekkor minden vessző után új cellába kerül az adat, sorban egymás mellé.
Majd kijelölöd a sort amiben szétválasztott nevek vannak, majd másolod (és az újabb kiadásokban van transzponálás, azaz), másolás után jobb klikk, és a beillesztési lehetőségek között között van olyan hogy "transzponálás", és akkor a sorba rendezés helyett egymás alatt lesznek a nevek egy oszlopban.
Billentyűkombinációval: kijelölés, CTRL+C, majd egy oszlopon jobb klikk, "t", és enter.
Libre office-m van, és pontosan ugyanúgy meg tudtam csinálni ahogyan mondtad. Azért excel-t kérdeztem mert gondoltam, hogy azt többen ismerik.
Mégegyszer köszönöm.
Értékeltem a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!