Miért szűnt meg a tunngle?
Minden Európában működő szolgáltatásnak meg kell felelnie a GDPR követelményeinek (EU-s adatvédelmi törvény). Azt írják hogy ezt nem tudják teljesíteni, így kénytelenek kivonulni a piacról.
Ha maga a szolgáltatás teljes mértékben olyan módon működött vagy olyan megváltoztathatatlan alapokon létesült amit a jövőben tilt a törvény, nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, csak befejezni a működést. Ugyanis a GDPR nem csak azt kívánja meg hogy új szabályozást írjanak, hanem a tevékenységet is a törvény szerint kell végezni. Ami kritikus pont az a harmadik félnek, harmadik országba való adattovábbítás (főleg adatbiztonsági szempontból) és az önkéntes hozzájárulás megadása.
Azt írják, hogy nincs elegendő erőforrásuk sem pénzalapjuk a szabályoknak való megfeleléshez. Ez alapján aligha tér vissza, hiszen ha meg tudták volna oldani a felkészülést és megfelelést akkor tovább működhetnének.
Sajnálom a dolgot mert annyira egyszerű program volt és olyan jól működött. Miért kell minden jónak keresztbe tenni ?... A hatalom mindíg tesz róla hogy ne legyen megfelelő eszköz az emberek kezében...
Mivel lehetne helyettesíteni ? megpróbáltam keresni valamit de van vagy 30 program és most döntsd el vakon hogy melyiket próbálod ki...
Valaki tud ajánlani valamit ?
Nem akarok visszatérni a hamachi-ra, az totál kétezres évek, ha mégis az a legjobb alternatíva akkor küldjetek hozzá MSN telepítőt és kihúzható antennájú telefont is. köszi xD
Én találtam párat, mindet végigpróbáltam, egyik sem működik. Nekem a Hamachi sem, bár azt akárhányszor próbáltam nem működött, a Tunngle volt az egyetlen amivel tudtam LAN-ozni. Sajnálom hogy megszűnt, így jópár játékkal nem fogok tudni többet játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!