VFX készítés program?
Egyikkel sem járhatsz rosszul. Nyilván az After Effects az, amelyik deklaráltan erre született, de a 3D-animáció felől indult szoftverek esetében is természetes már ez a felhasználás. Én történetesen kedvelem a Mayát, de ez ne befolyásoljon a döntésedben, amire... miért is van szükség? Nem az a természetes, hogy ezeket (meg a többi fontosabbakat) nagyjából kitanulod, aztán azt húzod elő a szerszámosládából, amelyik az adott feladatra éppen a legkényelmesebb?
De oké, mondjuk elhatároztad, hogy többre nincs pénzed, de egyet megveszel közülük, melyik legyen az? Szerintem nem lehet megmondani. Ezek mind nagyon sokat tudnak, és mind a hatékony munkára lett tervezve, csak éppen eltérő szemlélettel, és a felhasználótól függ, hogy melyikkel tud jobban azonosulni. Én az AE-ről nem tudok mit mondani, mert csak videókból ismerem, de például a Mayával azonnal megbarátkoztam, míg a Maxet minden tudása ellenére utálom -- viszont van ismerősöm, akinek meg az áll úgy kézre, hogy eszébe sem jutna mással kínlódni. Sokan szeretjük az ingyenes Blendert a frappáns és egyszerű megoldásaiért meg a kényelmes kezeléséért, ugyanakkor mások szerint ilyen ördögszülte, kezelhetetlen programot a föld még nem hordott a hátán. A tanulság csak annyi, hogy ismerj meg minél több lehetőséget, és ha okvetlenül csak egyet muszáj használnod, azt a saját tapasztalataid alapján magad válaszd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!