Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan szabványos karakters...

Van olyan szabványos karaktersorozat, amit az okos telefonok QR kód olvasója névjegynek ismer fel?

Figyelt kérdés
Olyan QR kódot szeretnék készíteni, amit a telefon QR kód olvasója SZABVÁNYOS névjegynek - név, telefon, stb. - ismer fel! Az lenne a célom, hogy a beolvasás minden átmeneti másolás, javítás, mentés nélkül egyenesen a névjegyzékbe kerüljön be. Létezik ilyen szabvány és tudnak ilyet értelmezni a telefonos QR kód olvasók?

2018. ápr. 24. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
A legtöbb qr generátorban névlegesen mintha lenne ilyen. Azokat próbáltad már?
2018. ápr. 24. 18:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem próbáltam még, mert készíteni akarok QR névjegyet. Maga a sztring forma kellene. Kísérletezni lehet vele, de ha valaki ezt pontosan tudja, akkor elkerülöm a tökölést.

Nincs okos telefonom, csak Androidos tablet, ami persze ugyanaz...

2018. ápr. 24. 18:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Na, most próbáltam. Generáltam egy QR névjegyet - név, szabványos telefonszám. Beolvasta, értelmezte másolhattam vágólapra, de mivel nem ismerte fel, mint névjegy, nem ajánlotta fel, hogy berakja a névjegyzékbe. :(
2018. ápr. 24. 18:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Hüjeréka! Megtaláltam... :)

Hátha mást is érdekel. Íme egy szabványos vcard forma, amiből QR kódot lehet készíteni. Visszaolvasásnál a teló felismeri és mindjárt a névjegyzékbe ajánlja.

(Nyilván egyéb adatot is bele lehet tenni, de azok PREFIX-ét nem kerestem meg)

BEGIN:VCARD

N:Vezetéknév Keresztnév

TEL;CELL:06301234567

EMAIL:email@gmail.com

2018. ápr. 24. 19:38
 5/5 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 26. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!