Ekkora a különbség van a képnézegetők között?
Figyelt kérdés
Eddig a windows saját képnézegetőjét használtam és nem értettem, hogy miért életlenek a képeim amikor a fényképezőn tű éles minden kép, hogy a színekről ne is beszéljek. Kíváncsiságból feltelepítettem a FastStone image wievert és ezzel nézegetve meg tökéletesek a képek, mind a színek mind a felbontás. Optikai csalódás vagy valóban ekkora különbség van két program között? Van esetleg még jobb a FastStone-nál is?2018. ápr. 15. 19:13
1/7 anonim válasza:
Nálam a beépített is tökéletes. Ott más lehet a gond. Képnézegetőnél megette a fene ha nem ugyanazt a minőséget produkálja egy JPG képből...
2/7 anonim válasza:
Windows programja vissza méretezett képet jelenít meg, kevesebb helyet foglal a memóriába.
3/7 anonim válasza:
A FastStone nagyon jó. Sereg szerkesztési lehetőséggel, nem kell másik program.
A fekete háttér lehet csalóka.
4/7 anonim válasza:
Ja és nálam is ua a kép minőség a beépítettel, szóval ez érdekes így...
5/7 A kérdező kommentje:
Pedig azóta többször is megnéztem régebbi képekkel is és egyértelmű a különbség ahogy a két program megjeleníti. Nem biztos, hogy jól írtam, lehet, hogy nem a fényképnézegető a program, mert simán csak fényképek a neve win 10-en. Amelyikkel korrigálni is lehet a képeket meg szerkeszteni. A klasszikus képnézegetővel nem is találkoztam még amióta win10-et használok. De ha azt írjátok, hogy a FastStone nagyon jó, akkor most már maradok annál.
2018. ápr. 16. 10:44
6/7 anonim válasza:
Nem mindegy hogy milyen, és mekkora kép.
A TIFF / RAW szerű képeket méretez vissza.
Ha egy 3~8 MPX -es képet nézel, ami 1~2 MB, nincs nagy különbség.
De ha egy 20-30MB -os TIFF formátumú képet, akkor viszont igen.
7/7 anonim válasza:
Eszközöknél pl kötegelt konvertálásnál van sok lehetőség. (további beállítások) Megnyitott képen jobb klikkel szintén. Nyomtatni remekül lehet vele, ott is állítható. Persze ki kell tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!