Gamer fejhallgatóval be lehet jól mixingelni egy zenét? (Mixing-Mastering) (FL Studio)
Már több mint egy éve foglalkozok zene készítéssel, és egy olcsó Gamer fejhallgatóval csinálom a zenéimet, mixing-mastering-et is. Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy ilyen fejhallgatót és hangkártyát akkor jobban menne a mixing?
Fejhallgató: [link]
Hangkártya: [link]
Mert azért nagyjából tudom miket kell használni a mixing során viszont szerintem ez az olcsó Gamer füles korlátoz. Leírom miket szoktam használni. Virtual Mix Rack,SoundToys,Fabfilter,Waves SSL(CLA-2 vokálra pl vagy kick-re basszusra SSL Bus Compressor. És nyilván tiszta anyagokkal dolgozok.
Legfőképp arra lennék kiváncsi, hogy ez a gamer füles akadályoz szerintetek a mixing-be vagy nem? Érdemes megvenni a fent leírtakat? Köszönöm előre is.
Köszönöm a válaszokat. Akkor ezért nem sikerül fejlődnöm mixing téren.. Most beruházok egy Yamaha HS7 studió monitorra, szerintetek ez megfelel itthoni keverésre?
2db 130 ezer körül lesz. Itthonra kell ilyen vagy nem? Ki tudom-e használni?
attól függ milyen zenéket akarsz keverni. amennyire tudom, ezeknek elég gyenge a mély tartományuk, inkább középtartományban erősek, szóval elektronikus és rap műfajokban nem hiszem, hogy jó választás, de akusztikus, rock és ilyesmi műfajokban (ahol inkább a középtartomány releváns) bizonyára jól megállja a helyét.
De itt találsz egy rövid leírást és egy-két javaslatot a hs7-en kívül, ez alapján könnyebben dönthetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!