Windows 10 kézbesítés optimalizálás miért lassítja a netemet?
Windows 10 Pro fut a gépemen, azt vettem észre hogy nagyon lassú az internet a gépemen. Megnéztem a feladatkezelőben, hogy mi fogja esetleg, és a címben található szolgáltatás 70-90%-ban fogja a sávszélességet.
Le biztos hogy nem tölt, naprakész a rendszerem.
Utána olvastam, hogy ez a Windows Update egyik szolgáltatása, de én kikapcsoltam hogy P2P módban töltődjenek a frissítések.
Nem értem, hogy fordulhat elő hogy egy háttérben futó szolgáltatás ennyire terheli a gépemet, mikor több tízezer forintot fizettem a Windowsért...
Valakinek valami ötlete, hogyan lehetne kikapcsolni?
Igen kikapcsotlam, sőt még a limiteket is beállítottam a minimumra. Most már csak 5%-ot fog a netemből, de az is zavaró.
Tiltsam le az egész Windows Update szolgáltatást? Vicc, hogy ha nincs más megoldás.
Ezért kár volt fizetni érte..
Szolgáltatásokba letiltom a frissítéseket akkor örökre le lesznek tiltva a frissítések?
Én is win10-t használok.
Azt hallottam a sok frissítés előbb utóbb tönkre teszi az SSD-t, a sok írás miatt.
Én a frissítéseket hagyom, hagy menjenek. Az én SSD-m garantált írása 100TB, ami jó néhány évig elég. És ez csak a garantált, nem a maximum.
Egyébként egy-egy frissítés nem befolyásolja az élettartamot, nem 10GB egy frissítés. Szerintem nyugodtan hagyhatod őket.
Szerintetek az informatikusok (az én haverom rendszergazda azt mondta hogy mindent kell frissíteni) miért mondják szerintetek kell vírusirtó meg a frissítések?
Szerintetek is hülyeség frissíteni?
A Google Playen is nyugodtan le tilthatom a frissítéseket?
Szoftver frissítéseket is tiltsam le a telefonon?
Telefonon sokkal gyorsabban forognak az alkalmazások. Úgy értem, hogy a facebook pl, ami egy folyamatos online szolgáltatás, ad neked egy alkalmazást, de pár frissítés múlva, ha még mindig a régi verziód van egyszerűen nem fogod tudni elérni a facebook-ot azzal. Érdemes telefonon mindenképp frissíteni. Gépen meg, főleg a win10 esetében nagyon fontos lehet egy-egy frissítés telepítése, mivel ez már egy szolgáltatás, ami frissül folyamat és nem lesz újabb win10. Ha netán egyszer frissíted a driver-eidet, de a rendszeredet amúgy nem szoktad frissíteni akkor sok probléma jelentkezhet. Pl. nem jelenik meg a vga konfigurációs felülete (megtörtént eset bátyám win7-es gépén), mert mikor megnyitnád, hibára vonatkozva bezárul az. De pl egy böngésző is egyszer eljuthat oda, hogy egy operációs rendszerhez hozzáadott funkciót követel meg a működéshez, és mit ad isten? Hát naná, hogy ez a funkció az op. rendszer frissítésben van benne :D Vagy pl a legújabb Net Framework kéne, de a rendszered, mivel régen lett frissítve nem kompatibilis vele, így a feltehetőleg legfrissebb Framework-öt használni akaró programok szintén nem fognak működni. Nagyon röviden összefoglalva, ha nem is azonnal, de a későbbiekben pont ez miatt jelentkezhetnek kompatibilitási problémák. De ha netán semmit sem frissítesz sose, így ezeket megúszod, akkor is... Olyankor csak simán sebezhetőbb lesz a géped, mivel pl. nem frissítetted a vírusirtódat, így az nem feltétlen ismeri fel az újonnan felfedezett, és a vírusdefiníciós adatbázishoz már hozzáadott vírust. És ugye a vírusdefiníciós adatbázis sem terem ott magától a gépeden...
Én régen amúgy elvoltam egy kalóz XP-vel, miközben frissítettem a programokat, de a rendszert nem. Update le volt tiltva, mert féltem, hogy felfedezik a tört verziót azt akkor nyaggatott volna a gép. Win7-et is hasonlóképp használtam. Win10-nél meg ugye nem is volt más választásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!