Honnan tudhatom, hogy 32 vagy 64bit-es Windows 7 kell-e a gépemre?
A napokban szándékozok venni egy új laptopot, amit már rég kinéztem. Eredetiben fogom megvenni hozzá a Windows 7 Home Premiumot is. Elakadtam ott, hogy melyik verziót kellene megvennem, a 32bit-est, vagy a 64-est? Olvastam, hogy a RAM-tól is függ. De inkább rákérdezek itt, hogy pontosan tudjam.
A laptopjelöltem ez:
Köszönöm a válaszokat előre is!
a 64-es picit jobb, de rumlisabbak hozzá a driverek miatt a játékok, programok stb.
szerintem 32-est vegyél.
Szia!
Rákeresel a gépben lévő processzor leírására, és megnézed, hogy ott mit írnak. Amit linketél abban egy Intel® Pentium® Dual Core™ T4400 nevű processzor van, ami 64 bites. A memóriához annyi köze van, hogy egy 32 bites rendszer csak 3GB-ig "látja", szóval ha többet kiakarsz használni akkor mindenképp 64 bites kell. Mivel az általad linkelt számítógépben 4GB memória van, így azt csak 64 bites operációs rendszer segítségével tudod kihasználni!
Tisztelt Kérdező!
Több dolgot is szeretnék mondani.
1. 160k-ért jobb laptopot is kapsz.
2. 64 bites rendszert tegyél fel, de sajnos nem biztos hogy sokkal gyorsabb lesz mint a 32 bites. Igaz, hogy hackelés nélkül kifogja használni a 4 gigabyteos memóriát (32 bites rendszer is kitudja használni a 4 gigabyteot Physical Address Execution technológiával), de az a gond, hogy ennek a laptopnak kevés cache van és ezért sokszor lassúnak veheted észre a gépet.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: tudnál példát mondani? Mivelhogy írod, hogy 160ért jobb notit is kapok. Egyébként a legolcsóbb helyen 155 ért árulják, csak itt volt részletesen leírva, azért ezt linkeltem be.
Csak olyan laptop érdekel, amiben van ennyi RAM. 3 vagy kevesebbel nem elégszem meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!