Melyik a legszebben kinéző linux változat?
Ajjaj... Szerintem a linux nem neked valo, ha a karosszeria szine alapjan akarsz oprendszert valasztani.
A GUI csak lehetoseg, olyat teszel fel amilyet akarsz, meg ami a disztroban amugy van. Gnome, KDE, Xfce, meg egy rakas masik van, raadasul skinelhetoek, temazhatoak, fuggetlenul az alaprendszertol. Kerdesed ilyenforman kisse ertelmetlen.
Neked leginkább egy Linux Mint volna jó, abból is az XFCE változat. Azért javaslom ezt, mivel nagyon felhasználóbarát rendszer, amire könnyű átállni, ha ismered a klasszikus Windowsok felületét (XP-7). Emellett mivel sokan használják, könnyen találhatsz Mint fórumokat, ahol szívesen segítenek, akár tapasztaltabbak is. Az XFCE-t pedig azért ajánlom, mert kicsi az erőforrásigénye, viszont nagyon egyszerűen telepíthetsz hozzá témákat, ikoncsomagokat. Persze választhatsz akár KDE-t is, vagy ami tetszik, az XFCE csak egy javaslat.
A játékok futását viszont nem lehet garantálni. Épp ezért azt javaslom, kísérletezz vele egy kicsit, de erre az időre hagyd meg a 7-et is. Ha minden jó, és tetszik, akkor mehet élesben is.
Szerintem egyáltalán nem utolsó szempont, hogy az embernek tetszen a környezet, amin dolgozik.
Amit próbáltam:
Debian + Gnome = nagyon szép, de gyakran fagyogatott
Debian + XFCE = na, itt aztán mindent neked kell testreszabnod, olyan windows 3.0 feeling
Debian + KDE = na ez nem tetszett, olyan mint az a weboldal, amivel itt házalt korábban egy csaj, azon aztán minden van a pirítóssütőig bezárólag, nekem többnyire hányingerem volt. Biztos testre lehet szabni, de nekem ehhez nem volt kedvem. Ja, és felzabálta a memóriát.
Linux Mint Mate - alapból kicsit szürke de ok, elvileg sokat eszik
Linux Mint XFCE - most ezt használom. Nem a legszebb, de jól használható.
Ami még tetszett az az Ubuntunak az alak desktop enviromentje, az a függőleges bal oldali menüpontos. A neve nem jut eszembe.
Melyik a legszebb nő? Erre 10 embertől 10 különböző választ fogsz kapni.
Ugyanígy relatív, hogy melyik a legszebb Linux disztró.
Én egy Linux Mint KDE változatot javasolnék, aztán olyan KDE témát teszel rá, ami tetszik. Pont az a lényeg, hogy úgy szabod testre, ahogy akarod, szember a Windowsban, ahol azt eszed, amit kaptál.
Egyébként ne a Linuxot hagyd másodlagos rendszernek, hanem a Windowst, ha játszani akarsz.
Nekem 9 éve dual boot-ban van a Linux és a Windows. Linux az elsődleges rendszerem, aztán mikor néha olyan játékot akarok tolni, ami nem megy Wine alatt, akkor indítom el a Windowst. Minden másra tökéletes a Linux.
Egyébként kis mókolással nagyon sok (pláne régebbi) játék fut Wine alatt, de ott van a Steam, amin keresztül már egyre több játékot tudsz venni Linuxra is, meg a GOG.com is árul Linux gameket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!