Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 társítási probléma?

Windows 7 társítási probléma?

Figyelt kérdés
Iskolában a gépen egy fájlt jegyzettömbbel szerettem volna társítani, valamire rámentem és kb. az összes programot jegyzettömbként nyitja meg. Aztán próbáltam egyesével visszaállítani pl. google chromeot google chromemmal társítani, de mintha az összes program "össze lenne kapcsolva" és most mindent chromemmal társít. Bármivel társítom ezeket a "hibás" társított programokat közösen mindig az adott társított programmal fognak társulni. Remélem érthetően írtam le. Igen tanárt kérdeztem mi a baj segítsen oldja meg, azóta se sikerült vagy elfelejtett ránézni a gépemre.

2018. febr. 19. 10:28
 1/6 DjImipapa ***** válasza:
100%

Amennyiben “sikerült” a parancsikon (.lnk) fájltársítását megváltoztatni, az alábbi módon lehet visszaállítani az eredeti állapotba.

Nyissuk meg a regedit -et. Töröljük a következő 2 registry bejegyzést:

HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk

Nyissuk meg a parancssort rendszergazdai módban.Futtassuk a következő parancsot:

assoc .lnk=lnkfile

Az összes link ikonja visszaállt az eredeti állapotba és a programok a szokásos módon futtathatóak.

2018. febr. 19. 10:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Az elejét leszámítva azt hiszem nagyjából világos.

>>"Amennyiben “sikerült” a parancsikon (.lnk) fájltársítását megváltoztatni, az alábbi módon lehet visszaállítani az eredeti állapotba. "

Ezt hogyan változtathatom meg, hisz így jegyzettömbként van társítva, tehát a regedit-et is ez esetben jegyzettömbként nyitja meg, tehát már elindulni se tudok. Ezt hogy oldhatom meg? Melyik programmal és hol találom .lnk társítás?

Köszi az eddigi segítséget is!

2018. febr. 19. 10:42
 3/6 anonim ***** válasza:
40%
BEÍRTAD, hogy regedit és a jegyzettömb nyílt meg? Na AZT hogy csináltad???? Nagyon kíváncsi vagyok.
2018. febr. 19. 10:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Tessék :) Ahelyett, hogy lecsesznél inkább segítenél.

[link]

2018. febr. 19. 10:48
 5/6 DjImipapa ***** válasza:

1.hozz létre egy másik fiókot.

itt minden új lesz minden működni fog...csak mintha új windowsod lenne, ha megfelel akkor ne folytasd, de ha kellene minden beállítás akkor itt hozz létre egy fájlt és írd bele ezt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersio

n\Explorer\FileExts\.exe]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion

\Explorer\FileExts\.exe]

\Explorer\FileExts\.exe\OpenWithList]

\Explorer\FileExts\.exe\OpenWithProgids]

"exefile"=hex(0):

majd mentsd el .reg néven lépj vissza a rossz felhasználónévbe indítsd el. majd indítsd újra a géped és minden visszaáll a régibe.

2018. febr. 19. 11:04
 6/6 AntZ ***** válasza:

Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hibaelhárítás\Minden kategória → rendszerkarbantartás ← katt rá jobb egérrel, és futtatás rendszergazdaként.

Vagy, segít a windows fixit:

[link]

2018. febr. 20. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!