METU animáció felvételihez milyen programok ismerete szükséges/milyeneket használnak ott?
Elég sok mindent, nyílván nem kell mindet ismerned, de ha kiválasztasz egyet-kettőt, ami tetszik, az már előny. Nagyon sokan felvételiznek úgy, hogy nincs animációs munka a portfólióban. (Tudom, mert voltam már segítő felvételin, ahol mindenkinek láthattam a munkáját)
- TVPaint
- Moho 12
- 3DsMax
- Mudbox
- After Effects
- Elvileg Mayázunk is, bár én még eddig nem tanultam
És van még sok más program, de amikkel kifejezetten animációt lehet készíteni, azok ezek. A többi az olyan, mint Photoshop, hangvágó szoftverek, videóvágó stb.
Ebben igazad van, nem ismerek olyan intézményt, ahol ne harapnának ezért. :D Amit még érzékeltem, hogy a tanulmányrajzokat és a grafikákat, amiket a szakodból adódóan nyilván kell csinálnod, nem annyira szeretik. Nálam a Disney rajzok mellett még ezekkel volt tele a portfólióm, de a beszélgetésen rákérdeztek, hogy mást is szoktam-e csinálni. Szóval nyugodtan rakj bele ilyeneket is, de érdemes figyelni rá, hogy ne legyenek túlsúlyban és inkább a kreatív oldaladat hangsúlyozd (karakterek, koncepció rajzok, animációs munkák, 3D-s modellek stb.)
Igen a kötelező feladat tényleg elég elrugaszkodott, de ez talán még a jobbik eset a MOME-hoz képest, ahol meg bilincsben van a kezed, hogy mit rakhatsz csak bele.
Na, de sok sikert előre is, ha van még valami kérdésed, nyugodtan írhatsz privátban.
Sziasztok!
Én is most fogok felvételizni és megszeretném kérdezni mik azok a stílusok és műfajok amiket szívesen látnának ill. hallanának a felvételikor? Sajnos nem látom a korábbi válaszokat. Előre is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!