Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy kell felrakni az új...

Hogy kell felrakni az új Ubuntut? XP-m van és félek felrakni az Ubuntut mert nem igazán tom elképzelni milyen lehet! Hogy van ez a Live Lemez?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyszerűen letöltöd a képfájl innen:

[link]

Majd kiírod így:

[link]

(képfájlként írd ki, szinte minegyik CD író programmal lehet)

Tedd be a CD-t, és ezek után valószínűleg elindul, itt válaszd ki a nyelvet, a menüből az Ubuntu kipróbálása a számítógép módosítása nélkül menüpontot, ezután kell várnod egy kicsit, így elég lassú lesz, hiszen CD-ről kell betölteni mindent, illetve nem tudsz módosítani úgy, hogy megmaradjon, de egy kis kipróbálásra megfelel, ha tetszik, akkor pedig nyugodtan felteheted egy külön partícióra, így induláskor lehet választani (grub), hogy az XP vagy az Ubuntu induljon.

Ha mégsem indult el, akkor a BIOS-ban be kell állítani, hogy CD-ről bootoljon a merevlemez előtt.

2010. jún. 7. 23:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Wubi avagy telepítsünk Ubuntut Windowsra

[link]

[link]

2010. jún. 8. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Én kisgyerek korom óta kizárólag windows-t használtam és idén egy furcsa véletlen során kényszerültem arra, hogy felrakjam az ubuntut, mert összeomlott a gépem és csak ubuntu cd volt itthon. Azóta fel se raktam a windowst. Megtetszett ez és rájöttem, hogy bizonyos szempontból sokkal jobb ez, mint a windows. Ugyan számos dolog bonyolultabb, de alapjába véve nagyon elégedett vagyok vele. Ha bármilyen gondod akad vele, segítek: konflikt01@gmail.com
2010. jún. 8. 13:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Hogy néz ki az a "melyik rendszert indítsam el képernyő"?

Nem lassítja a gépet ha két OS van fen?

2010. jún. 8. 17:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Nekem Nero-m van akkor simán katt a fájlra és írás?
2010. jún. 8. 17:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A sz.gép bekapcsolásakor jelenik meg az op.rendszer választó képernyő:

[link]

Nem lassítja, mert mindig csak az egyik rendszer indul el.

Nem kell a Nero, nem kell kiirni, csak kattints a wubi telepítőre, és végigvezet a telepítésen. csak a telepítés helyét (bárhol lehet), a kívánt linux kiválasztását, és a nyelvet kérdi, ill. egy felhasználónevet és jelszót kell választanod.

2010. jún. 8. 19:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Most már büszkén vagyok Ubuntu felhasználó

2010. jún. 8. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!