Miért van input lagom BF1 -ben?
AMD FX 8320 4.2 GHz
GTX1050Ti 4GB
8GB DDR3 1600 MHZ
1280x1024 75Hz felbontáson. 65-75 fps között mozog, 60 alá sosem esik le,mégis játszhatatlan a (szerintem input) laggok miatt. Vsync be van kapcsolva, ha kikapcsolom tearel a monitor. Afterburnerrel is mértem az fps-t hátha rosszat mutat a játékbeli számláló de az is ugyanazt írja. Mit csináljak?:( És nem olyan válaszokat várok hogy szar ez meg szar az vegyé jobbat. Ha 45-50 fps em lenne nem kérdeztem volna semmit.
Ez FPS dropp. Az Nvidia Inspector nevű programmal bele tudsz piszkálni az Nvidia driverbe, és be tudsz állítani max FPS értéket az adott játéknál. De kicsi a esélye hogy javít a dolgon.
De ha ennyire zavarnak ezek a dolgok, az igazi megoldás a G-Sync -es monitor lenne. De ahhoz meg a konfigod kevés. Ugyan is a legkisebb felbontású G-Sync -es monitor a Full HD, azzal a felbontással meg jóval kevesebb lenne az FPS számod. Bár a G-Sync 30-144 Hz között működik alap esetben. Tehát ha 30 FPS fölött vagy stabilan elvileg még működik a G-Sync. De azt már biztos észrevennéd, hogy 35-45 Hz környékén kínlódik a monitorod.
Tudom kikötötted, hogy nem mondja senki "szar az vegyél jobbat". De ha már a GTX1050Ti -vel minden tükéletesen simán menne, nem árulnák a GTX1080Ti -t. És nem lennének G-Sync -es monitorok se. ;)
Természetesen, én pl ettől a konfigtól nem is várnám el hogy FullHD-ba még az 50 fps is meglegyen ebben a játékban, viszont pont ezért nem tervezek még monitort. :) Csak gáznak tartom hogy 200 ezer ft os monitor alatt gyakorlatilag élvezhetetlenek az EA játékok.. legalább is a Frostbite engine-re alapulók biztos..
Meg ugye gondolom az a Vsync miatt van hogy ha 75hz ra állítom akkor felmegy 75 ig az FPS, csak input lagom van, amit az egyik válaszoló írt, hogy 60Hz-ra tegyem, akkor nincs input lagom, viszont nem képes a 60 at tartani szóval elég fura.. ha egyszer fel képes 70 fölé menni akkor a 60 at mért nem tudja fixen tartani?
Más hozzászóló eddig nem írt hsz -t a kérdésedre, csak én.
A dolog meg azért van, mert mint mondtam a v-sync csak fix 60 vagy 120 FPS -el tud dolgozni. Viszont 75 Hz -en 75 FPS kéne, viszont a kártya csak 60 FPS -t termel v-sync miatt. Tehát a monitor néhány képkockát kénytelen megismételni. Ezzel már kész is van a fincsi kis lagg.
60 Hz -en viszont többé kevésbé szinkronban van a monitor és a VGA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!