Operációs rendszer csere - ha nem Windows 10, mi legyen?
Ha már venni akarsz oprendszert (miééért???), akkor csak Windows 10. Nem tudom mi a problémád vele, mert a teljesítmény mellette szól, és haladni kell a korral.
Ha elkötelezetten ragaszkodsz ahhoz, hogy márpedig windows 10 NEM, akkor meg inkább windows 7.
"A 7-es szimpatikus, de 2020 januárban lehúzza a rolót."
És akkor mi van, attól még ugyanúgy használhatod, pont a w10 miatt fogom én is még használni vagy x évig, vagy végleg átállok linuxra.
Az XP is 17 éves mégis sokan használják, és még fogják is amíg van hozzá driver.
A nem biztonságos dumát meg hagyjuk, nem igazán érdekel az idióták véleménye.
Hát ha 10 nem, akkor Windows 7.
2020-ban tényleg lejár a támogatása, de mint az előző írja a rendszer 2020 után is fog működni gond nélkül. Szerintem nálam is marad még jópár évig a 7-es, nincs vele gond.
"A 7-es szimpatikus, de 2020 januárban lehúzza a rolót. A 8 (8.1) nem tudom milyen, de 3 évvel később húzza le. Windows 10 fekete listán"
Mivel a 10-en kívül előbb-utóbb mindegyik Win lehúzza a rolót, ez eléggé zsákutca.
Ha mindenképpen Win, akkor tegyél fel 7-est, és mire roló lesz, addigra talán a 10 is kiforr.
Köszönöm a válaszokat. Bár szerintem fontos, hogy a válasz ne a kérdező döntésének megkérdőjelezéséről, hanem annak elfogadásával a tényleges válaszról szóljon, bővíthetem az infókat, de kérem, hogy erről ne nyissunk itt vitát, privátban max. A Mint-et azért akarom lecserélni, mert némely programokat képtelenség telepíteni rá vagy a wine-nal nem működnek együtt, s egy-két windowson jól bevált programra szükségem lenne, de így nélkülöznöm kell őket. Egyes programok meg rettenet primitívek vagy hibásan működnek. Csak egy hajmeresztő példa a sok közül: elindítok egy videót, aztán kikapcsolom a lejátszót és még mindig megy a hang, csak a gép kikapcsolásával lehet lelőni.
Windows 10 azért nem, mert a munkahelyemen a kollégáim nagy részének ilyen van - én olvasva pár kritikát nem engedtem frissíteni a windows 7-et - és hát látom, hogy jól döntöttem. :D A gépük teljesen kontrollálhatatlanul frissít, újraindítja magát előzetes figyelmeztetés nélkül, van hogy a frissítési művelettel félórára használhatatlanná válik stb. S amikor eleve akkora állományokkal dolgozunk (GIS), hogy mondjuk negyed óra amíg megnyílik, egy ilyen malőr eléggé stresszes. Most már konkrétan riadóláncuk van, hogy amikor valakié frissíteni kezd, gyorsan szól a többieknek, hogy készüljenek fel. :D
Tehát egyELőre nekem a windows 7 bejön, ismerem, stabil.
Az általános feladatok mint szövegszerkesztés, táblázatkezelés, képszerkesztés, képrendszerezés, honlapszerkesztés, internetezés, szórakozás (de nem játék, tehát zene, film) stb. alkotják a palettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!