Megéri ezen a gépen a Windows XP-t lecserélni?
Proci: Intel Core 2 DUO E6550 @ 2.33GHz
Ram: 4 GB DDR2
HDD: 150GB
Hálózat: Intel 82566DM-2 Gigabit
Videókártya: Intel Q35 Express Chipset Family
Megkockáztathatok erre a gépre feltelepíteni Windows 10 Pro-t? Futna szerintetek rendesen rajta?
A konfig elég. Inkább a videokártyával van gond. Ismerősömnek is hasonló konfigja van, csak neki 2 GB RAM Intel G41 -es IGP -je van. Eléggé röcögős a grafikus felület így a Windows 10 -en, már mikor megnyitja a start menüt is látszik, hogy nem olyan sima, mint egy rendes 100% -osan támogatott kártyával.
Ha megér neked annyit a dolog, a hardveraprón tucat szám vannak olyan VGA -k 5 ezer forint alatt, amik támogatják a Windows 10 -et normálisan. Pl. Nvidia GT210, AMD HD5450 és társai.
Talán 5 ezret még megérné rákölteni.
Bár mondjuk ritkán van használva a gép, van hogy egy egész hétig be sincs kapcsolva. Játszva sosincs rajta (mert nem vinne el semmi újabb játékot, meg ha játszani akarok ott az új gépem, azon futnak a dolgok), csak max Youtubozni meg Facebookozni szoktam rajta, a nagyi meg néha recepteket keresni.
Az, hogy a start picit laggolna nem is lenne olyan nagy gond, csak a böngésző fusson "rendesen".
Két dolgot lenne érdemes fejleszteni:
Videókártya, ahogy már írták. 5-10 ezer forintos ami elbírja kényelmesen a grafikus felületet és filmnézésnél, videóknál is sokat javít a gördülékenységen.
Másik egy SSD ami hatalmasat dobna a rendszer teljesítményén.
Nekem hasonló teljesítményű, de Nvidia videókártyás laptopom van, közel 10 éves, SSD-vel szinte ugyanolyan gyorsnak érződik mint egy új gép.
Nem kell találgatnod. Vágj le egy kisebb, akár 16GB-os partíciót a lemezkezelővel, és próbáld ki. Szerintem addig ne vegyél semmit, hátha ezen is simán elfut (nekem is hasonló van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!