Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok elvileg nem...

Hogyan tudok elvileg nem másolható, gyári CD-t másolni?

Figyelt kérdés
Sürgős lenne és nagyon fontos. Egy-egy program van egy-egy CD-n és le vannak védve gyárilag. Fontos lenne, hogy nagyon pontosan tudjam lemásolni, az utolsó bitig mindent.
2017. dec. 30. 13:50
 1/10 Alex Fly ***** válasza:
12%

A jelenlegi szabályok szerint nem egyértelműen legális biztonsági másolatot csinálni szoftverekről.

Az EULA mit ír erről? A szoftver gyártója mit mondott a kérdésedrem

2017. dec. 30. 15:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem a jogi része érdekel. Egy programot keresek!
2017. dec. 30. 18:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is találok programot az interneten, például a CloneCD-t, de nem ismerem, nem használtam még. Tapasztalatokra lennék kiváncsi, mert megbízható, jó programra van szükségem. Az okoskodásoktól kérem mindenki kimeljen meg (1-esnek)...
2017. dec. 30. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem fogod tudni lemásolni. Erre találták ki a crackelt - tört - programokat.
2017. dec. 30. 18:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy az audioCD-ket maradéktalanul lehet másolni. A programokat miért nem lehet? Mit jelent ezesetben a crack? Maga a CD - úgy tudom, hogy - nincs kóddal védve. Csak nem lehet másolni. Bár ez lehet egy félinformáció, mert olyan kolléga mondta, aki még nálam is távolabb áll a számítógépek világától.
2017. dec. 30. 19:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy tudom, hogy az audioCD-ket maradéktalanul lehet másolni."

- Jól tudod.

"A programokat miért nem lehet? Mit jelent ezesetben a crack? Maga a CD - úgy tudom, hogy - nincs kóddal védve."

- Nem lehet másolni, mert gyárilag védelmet tesznek rá, pont a másolásvédelem miatt. Ez olyan gyárilag a CD-be préselt adat amit olvasni tud az íród, de írni nem, tehát nem tudja reprodukálni a teljes CD tartalmát. Innen tudja a progi hogy nem eredeti a CD. Ekkor jön a crackelt program, ami olyan módosításokkal van ellátva, ami szoftveresen megkerüli azt, hogy ellenőrizni lehessen, hogy eredeti-e a CD vagy van-e CD egyáltalán.

2017. dec. 30. 21:46
 7/10 Alex Fly ***** válasza:
73%

Nosb kérdező: lehetb hogy számodra okoskodásnak tűnikb viszont számomra a legkézenfekvőbb lenne a megvásárolt szoftver gyártójánál érdeklődnib milyen módon készíthetek biztonsági másolatot az adathordozóról. Mivel ők tették rá a védelmet, ezért gyanítom, hogy van rá megoldásuk.

Ennek hiányában max a crackerek jóindulatában bízhatszb hogy valaki készített egy olyan verziót a kérdéses szoftverbőlb ami nem tartalmazza a védelmet és emellett egyéb "meglepetéseket" sem kódolt bele...

2017. dec. 30. 23:05
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mind a két választ!! Sajnos nincs róla crack, mert egy iskolai oktató CD-ről van szó. Bocsánat, az “okoskodás” kifejezésért, nem akartam megbántani, csak féltem, hogy azt akarja mondani a válaszában, hogy ne csináljak ilyet, mert ez csúnya dolog. Elnézést! Sajnos a gyártóval nem tudok kapcsolatba lépni, mert régiek a lemezek, de ha esetleg el is tudnám érni őket javasolnák, hogy vegyem meg, de nincsen rá 250 000 ft-om. Hát így, hogy másolni nem tudom, így arra gondoltam, hogy fel kellene venni. Az a lényege, hogy egy oktatóanyag van rajta, amit lehet léptetni és színes ábrákkal, meg szöveggel és felolvasott hanganyaggal ellátott diákat tartalmaz. Van olyan program esetleg, amivel lehet ezt rögzíteni, miközben lejátszom a gépen?
2017. dec. 31. 12:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, többféle képernyőrögzítő létezik. Ingyenes is...

[link]

2017. dec. 31. 14:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Aki használt ilyet, az melyiket ajánlja? Nagyon fontos, hogy hangot is rögzítsen, de ne a mikrofonét, hanem a belsőt.
2017. dec. 31. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!