Fényképszerkesztő?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Sok helyen láttam olyan képeket amik úgy voltak megszerkesztve hogy egy adott dolog éles volt és a többi pedig homályos. És nem egy adott vonalon hanem szépen meg volt rajzolva a dolog körvonala mentén. Tudnátok nekem segíteni hogy melyik alkalmazással csinálják ezt?2017. dec. 28. 22:22
2/4 anonim válasza:
Ezeket a képeket általában nem utómunkával készítik, hanem eleve így fotózzák. Nyitott rekesszel, nagyon kicsi mélységélességgel a háttér teljesen homályos lesz, a téma pedig éles. Bár nyilván utólag is meg lehet csinálni az említett képszerkesztőkben. De profi fotósok már eleve így készítik el a képet.
3/4 A kérdező kommentje:
Ezeket már próbáltam de nem sikerült 😔 De azért köszönöm ☺
2017. dec. 28. 22:52
4/4 tabaki válasza:
Azért azt is elmesélhetnéd, hogyan próbáltad, mert valószínűleg nem jól.
Gimpben: Körbejelölöd a figurát (mondjuk lasszóval), utána megfordítod a kijelölést (Ctrl + i), és a Szűrők menü Elmosás pontjára kattintva kiválasztasz egy rokonszenves típust (pl Gauss-elmosás).
De megteheted, hogy a körbejelölt figurát kimásolod (Ctrl + c), és új rétegre behozod (pl. Szerkesztés → Beillesztés másként... → Új réteg), utána az alsó réteget elhomályosítod a fenti módon.
Photoshopban (meg a legtöbb egyéb képszerkesztőben) ugyanígy megy, csak esetleg más megnevezésekkel.
Igényesebb munkára használhatsz maszkolást is, ennek az elmesélését most nem vállalom, leszel szíves magad rákeresni, hogy mi fán terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!