Néhány Bitcoin kérdés?
Miért csak 21 millió bitcoin 'van'?
Kb. Mennyi Bitcoint bányásznak ki naponta?
Mi lesz akkor ha kibányászták mind a 21 mikkió BTC-t?
Kb. Mennyi BTC-t bányásztak eddig ki?
1. Szerintem nem pont 21M, hanem valami páratlan prím szám. De amire én gondolok, az az, hogy 2009.01.09 a kezdő dátumból 2+0+0+9+0+1+0+9=21.
2. Fogalmam sincs, de ha bányászni akarsz, akkor itt egy kis lehangoló tény: a bányászat egy algoritmus, ami egy hash-t fejt meg. 1 hash megfejtéséhez 1J energia kell. 1 másodperc alatt 1W... fél másodperc 2W.stb. 1MHash az 1 millió hash. Ha másodpercenként képes lennél 100MHasht-t előállítani, akkor lenne 360$ óránként a bevétel, amiből ki kell fizetni az áramot, a karbantartást. De egy gép, jó ha képes 3Hash előállítására. Több országban is vannak szerverfarmok, amik bányásszák a BTC-t. Egy gép nem elég, több ezer kell. Készíts egy programot, amit ha letöltenek az emberek, akkor a gépük egy zombihálózat tagja lesz, persze úgy, hogy tudnak róla. Máshogy mondva "kibérled a gépüket". Nem kell az áramszámlával bajlódni, az erőforrás adott. Ezekkel a gépekkel már mehet is a buli. A nyereség felét szétosztod közöttük.
3. Addigra a nap szupernova lesz. De ha mégse, akkor vagy lesz több, vagy vagy olyan nehéz lesz a hash, hogy nem éri meg bányászni. Kivéve talán a botnet...
4. Erről sincs ötletem
Szerintem neked bármilyen válasz jó lett volna, mert egyáltalán nem értelmezed a leírtakat. Pl. szerinted hány nem páros prím van 21 millió környékén? :D
Google első találat: [link]
A bitcoin tranzakció lista nyílt és titkosítatlan, így elvileg bárki aki letöltötte, pontosan meg tudná mondani, hogy az utolsó frissítés pillanatában mennyi bitcoin volt kibányászva.
Miért csak 21 millió bitcoin 'van'?
Kb. Mennyi Bitcoint bányásznak ki naponta?
Mi lesz akkor ha kibányászták mind a 21 mikkió BTC-t?
Kb. Mennyi BTC-t bányásztak eddig ki?
Ne foglalkozz a trollokkal.
1. Az infláció kiköszöbölésére lett maximlizálva a bitcoin darabszáma.
2. ezt sajnos fejből nem tudom, de majd megmondja aki benne van és nem troll.
3. A jövőt senki se látja. Elméletileg akkortól fogja ellátni a pénz szerepét, jelenleg a pénzverés folyamata tart. Akkor a pénzverők (bányászok) egy része más tevékenységbe kezd. Más része a tranzakciós dijért folytatja. Harmadik része pedig az új bányász lesz, persze lehet nem bányász lesz a neve hanem pl. üzemeltető.
Megszűnik a mostani nagy votalitás, hasonló lesz mint a dolláré, igy jóval kevesebb spekuláns lesz. Az emberek inkább elköltik majd a bitcoinjaikat mint most a pénzt, vagy más jövedelmezőbb formába fektetik be. Vátnai csak akkor fogják, ha kell éppen nekik, nem spekulációs céllal, vagy ép dolgoznak érte vagy ép eladnak érte valamit.
Persze egy csak az egyik elképzelés az is lehet hogy bedől addigra mégis mert mégis lufi.
Kb. a 70%-át bányászták eddig ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!