Hogy tölthetem le a Linux rendszert? HP 250 GT5-re?
Linuxból többféle is van, ezeket disztribúcióknak (összeállítások / kiadások) hívják. Ilyen pl. az Ubuntu, és változatai. Kiválasztasz egyet, ami szimpatikus, letöltöd, kiírod egy bootolható pendrive-ra, és arról bootolsz, ezután futtathatod általában próbaképpen arról, vagy fel is telepítheted, nem nehéz.
Sokan amúgy inkább visszatérnek a Windows-hoz, mert nem mindenkinek jön be, én mondjuk már régen használtam, de talán már sokat fejlődött. Érdemes többfélét is kipróbálni.
Dicséretes, hogy nem azok kezdtél el gondolkozni, hogy honnan szerezz be egy feltört Windowst, mert ugye az emberek nem szeretnek fizetni a szoftverekért. Ugyanakkor szükséged lesz egy másik gépre, amire letöltöd a kiválasztott rendszert és arról kiírod egy lemezre vagy pendrive-ra. Én utóbbit javaslom, mert azt újra tudod írni később. Van egy oldal, ahol össze vannak gyűjtve a disztribúciók: [link] .
Én azonnal ajánlanám is neked azt a rendszert, amit én is használok, az openSUSE-t, KDE felülettel, innen: [link] . Az oldalon jobbról lévő Leap-et javasolnám, mert az a stabilabb kiadás, kezdőnek mindenképpen azt érdemes felrakni (mellesleg nekem is az van, pedig 2011-óta nyomom SUSE-val). Van egy KaOS nevű rendszer, na azt nem ajánlom, mert ahhoz már kell egy jó adag linuxos gyakorlat. Nekem az van a laptopon. Én bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!