Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az, hogy a winamp...

Pr4xioN kérdése:

Miért van az, hogy a winamp laggol (akadozik, recseg a zene), de kizárólag böngészés közben?

Figyelt kérdés
2017. dec. 22. 12:03
 1/4 Hominida ***** válasza:
Minden akadozás annak a jele, hogy a gép erőforrásait más programok lekötik. A "böngészés" igen sokféle dolgot jelenthet, és a böngésző valószínűleg full gázzal hajtja a gépedet valamiért. Használd a Feladatkezelőt tájékozódásra.
2017. dec. 22. 23:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt nem értem , hogy a fenébe tudja full gázzal hajtani ezt a gépet mikor 4K-ban játszok 60 FPS-sel, hogy közben megy a torrent meg a böngésző meg az OBS.( Ezek nélkül szintén gond van) Korábban gyengébb gépemen se volt gond. Nem értem én ezt. Nagyon sokat kutattam utána mielőtt itt feltettem a kérdést, de sehol sem találtam rá megfelelő választ.
2017. dec. 23. 02:54
 3/4 Hominida ***** válasza:

Először állapítsd meg, hogy full gázzal hajtja-e. A többi utána következik. Sokféle erőforrás van a rendszerben, és bármelyik kimerítése okozhat akadozást más programnak. Az is erőforráshiányt okozhat, szélsőséges esetben, ha egy program túl sokszor olvassa a RAM-ot, és azt bizony én nem tudom, hogyan lehetne kimutatni. De a processzoridő, a grafikus processzor, a lemezegységek, a hálózati csatorna, az operatív memória túlfogyasztása monitorprogramokkal kimutatható, kezdetnek azokkal zárj ki minél több tényezőt, vagy találd meg a túlterhelési pontot.

Mondok még egy lehetőséget. A hangvezérlő chipset ugyanúgy a Déli-hidat használja adatforgalomra, mint más perifériák. Így aztán elképzelhető, hogy hiába nincs túlterhelve maga a chipset, a csatorna extrém magas általános forgalma valami más perifériához a hangvezérlő működését is lassíthatja.

Egyelőre keresd az adatokat, naplózz, screenshotolj, mert abból, amit írsz, úgy tűnik, hogy ezen még nem vagy túl. Ha ezeket átnézed, találhatsz a probléma felbukkanásával korreláló rendszerjelenségeket, konfigurációkat. Ha ezzel leszűkítetted a lehetőségeket, töredék idő alatt találhatod meg a megoldást is.

2017. dec. 24. 00:04
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Bár már lehet, hogy megoldottad, nálam most jelentkezett ez a gond. Hirdetések betöltése okozta nálam ezt a gondot. Inkognitó avagy privát módban elindítva Chrome, illetve Firefoxot az akadás megszűnik, mert nem tölti be a hirdetéseket az oldalsávokban.

2024. febr. 11. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!