Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan program ami zenéből...

Mucsi Zsombor kérdése:

Van olyan program ami zenéből képet generál?

Figyelt kérdés
A fordítottjára találtam programot.

2017. dec. 17. 22:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de múltkor bevettem 4 Daedalont, és arra ittam Red Bull+vodkát. Na, akkor láttam a hangokat.
2017. dec. 17. 22:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Bár nem program, de webalkalmazás:

[link]

ha spektogram kell:

[link]

Milyen célból kéne?

2017. dec. 17. 22:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Vagy itt:

[link]

egy .wav-ból .bmp spektogramot illetve vice versa átalakító program.

2017. dec. 17. 23:14
 4/10 A kérdező kommentje:
valami olyat nem tudsz, ami hangok és szinek alapján csinál képet, nem a rezgésből?
2017. dec. 18. 14:16
 5/10 anonim ***** válasza:
No ezt nem értem. Kifejtenéd bővebben?
2017. dec. 18. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
hang=rezgés
2017. dec. 18. 14:55
 7/10 A kérdező kommentje:
nem spektogram. a szinekhez rendel hangokat, így rajzol egy képet. ezaz elképzelésem. nem tudom van e ilyen
2017. dec. 19. 09:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves Zsombor,

ez továbbra is zavaros.

Zenén nem egy hangfelvételt értesz, hanem valamilyen kottát/MIDI-fájlt?

Ha ez lenne a helyzet, akkor gyanítom hangmagasság = szín.

De akkor mit feleltetünk meg az egyes zenei hangok hosszának?

A kép szemszögéből nézve: mi határozza meg, hogy hova rajzolunk (az eltelt idő?)? Mi határozza meg hogy mivel, milyen ecsettel (adott hangszer?) rajzolunk, az mekkora "pacát" hagy (egyes hangok hangereje?)?

Ha generatív művészet - értsd: a képet valamilyen külső esemény (hang, zene, adott témára érkező Twitter-bejegyzések száma, hőmérséklet, légnyomás, heti nyertes lottószámok, stb...) határozza meg - a cél, javaslom figyelmedbe a Processing nyelvet:

[link]

2017. dec. 19. 10:17
 9/10 A kérdező kommentje:
olyan programot keresek, ami mp3 vagy wav fájlból generál jpeg, bmp . ne spektogram legyen
2017. dec. 20. 11:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Zsombor,

az előzőekben mutattam már pár lehetőséget.

Nem csak spektrogramosat (x koordináta: idő, y koordináta: frekvencia), hanem oscillogramosat (x koordináta: idő, y koordináta: oszcilloszgram) is. De egy szimpla hangszerkesztő program (mint például az Audacity, a Wavosaur vagy a Goldwave) szerkesztőfelülete is oszcilloszgramot kreál, amiről készíthetsz képernyőképet (Print Screen billentyűvel) majd beillesztheted egy képszerkesztőbe (Paint, Paint.NET, Gimp,...) és azt megfelelően szerkesztheted, mentheted, stb.

De itt is van egy pár alkalmazás:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha valami más kell, akkor fogalmazd meg rendesen, mit szeretnél, mire kell, (milyen rendszerre, milyen felhasználási célból, milyen felbontású kép, a hang melyik paramétere - idő, fázis, amplitudó, frekvencia,... - a kép melyik paraméterének - x/y koordináta, szín, fényerő, "tollvastagság" - feleljen meg, stb...) ne szavanként kelljen kihúzni belőled.

2017. dec. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!