Megoldható, hogy a Linux-os Wine semmivel se futtassa rosszabbul a játékokat, vagy csak minimális teljesítménycsökkenéssel, mint a Windows?
Figyelt kérdés
2017. dec. 17. 17:08
1/9 anonim válasza:
Roviden: nem. Mivel a binarisokat mindenkepp menet kozben kell forditani, szuksegszeruen van overhead, raadasul a wine library-k jo resze reverse engineering-gel visszafejtett, azaz se nem optimalizalt, se nem 100%-os funkcionalitasu.
2/9 Takysoft válasza:
Pontosan, ahogy az előttem szóló írja :)
3/9 anonim válasza:
Minden emulátor így működik. Mindig lassabb mint az eredeti...
4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a segítséget!
2017. dec. 18. 03:53
5/9 Alain Delon válasza:
Én hallottam olyanról, hogy valami játék jobban ment WINE alatt.
6/9 anonim válasza:
7/9 A kérdező kommentje:
5/6 Igen hallottam róla, sőt láttam is videón, ez azért lehet (szerintem), mert a linux kisebb hardver igényű, és így megmarad a hardver. Azaz ugye kevesebbet igényel, több marad fenn.
2017. dec. 19. 22:20
8/9 anonim válasza:
Hát igen, elvileg előfordulhat, hogy pl. a Windows háttérfolyamatai zabálják az erőforrásokat, és ezért jut kevesebb egy adott folyamatnak, miközben a Wine plusz rétegével együtt is több erőforrás jut a Win-es progi rétegének.
De szerintem ez nagyon speciális eset, nem jellemző.
9/9 anonim válasza:
Tévedés ne essék, hiszen a wine nem egy emulátor. Vannak olyan optimalizált alkalmazások ami Windows-al egyenértékűen, akár gyorsabban futtatható.
Az optimalizáció és a Dx grafikus API az ami rossz hatékonysággal fordítható. De erre is van egyfajta megoldás amivel kisérletezgettem bár nekem ez szerény programozói képességeim miatt nem jött még eddig össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!