Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megoldható, hogy a Linux-os...

Megoldható, hogy a Linux-os Wine semmivel se futtassa rosszabbul a játékokat, vagy csak minimális teljesítménycsökkenéssel, mint a Windows?

Figyelt kérdés

2017. dec. 17. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Roviden: nem. Mivel a binarisokat mindenkepp menet kozben kell forditani, szuksegszeruen van overhead, raadasul a wine library-k jo resze reverse engineering-gel visszafejtett, azaz se nem optimalizalt, se nem 100%-os funkcionalitasu.
2017. dec. 17. 17:22
 2/9 Takysoft ***** válasza:
Pontosan, ahogy az előttem szóló írja :)
2017. dec. 17. 17:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Minden emulátor így működik. Mindig lassabb mint az eredeti...
2017. dec. 17. 17:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a segítséget!
2017. dec. 18. 03:53
 5/9 Alain Delon ***** válasza:
Én hallottam olyanról, hogy valami játék jobban ment WINE alatt.
2017. dec. 19. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy 2010-es teszt:

[link]

általában a Wine alulmarad a natív teljesítménytől.

egy 2016-os teszt:

[link]

itt sem sokkal fényesebb

2017. dec. 19. 14:55
 7/9 A kérdező kommentje:
5/6 Igen hallottam róla, sőt láttam is videón, ez azért lehet (szerintem), mert a linux kisebb hardver igényű, és így megmarad a hardver. Azaz ugye kevesebbet igényel, több marad fenn.
2017. dec. 19. 22:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, elvileg előfordulhat, hogy pl. a Windows háttérfolyamatai zabálják az erőforrásokat, és ezért jut kevesebb egy adott folyamatnak, miközben a Wine plusz rétegével együtt is több erőforrás jut a Win-es progi rétegének.

De szerintem ez nagyon speciális eset, nem jellemző.

2017. dec. 20. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Tévedés ne essék, hiszen a wine nem egy emulátor. Vannak olyan optimalizált alkalmazások ami Windows-al egyenértékűen, akár gyorsabban futtatható.

Az optimalizáció és a Dx grafikus API az ami rossz hatékonysággal fordítható. De erre is van egyfajta megoldás amivel kisérletezgettem bár nekem ez szerény programozói képességeim miatt nem jött még eddig össze.

2017. dec. 22. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!