Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit jelent az, hogy dobozos...

Mit jelent az, hogy dobozos alkalmazás?

Figyelt kérdés
Olvastam egy cikkben, hogy dobozos programokról beszélnek, de nem tudom mi az.
2017. dec. 17. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az, amikor dobozban, azaz fizikailag megfogható csomagolásban, CD-vel kapsz.

Lásd: [link]

2017. dec. 17. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Most gyorsban nem találtam semmi hasznos dolgot a google-n, de szerintem olyan alkalmazásokat értenek alatta, amelyek dobozban egy CD-n/DVD-n vannak és a dobozon egy licenc kód áll, ami általában örök érvényű kulcs.
2017. dec. 17. 12:36
 3/4 Shaddark ***** válasza:
100%

Többféle módon lehet alkalmazásokat vásárolni/licencelni.

OEM:

Megeszed egy alkalmazás licencét egy adott gépre. Csak azon a gépen használható ahol aktiváltad, másik gépre nem vihető át. Akkor célszerű ha sejthető hogy gépcserekor a szoftvert is cserélni kell mert elavult lesz addigra.

Pl. a Windows volt ilyen eddig.

Dobozos:

Vásárlás után egy gépen használható egyszerre. Átvihető másik gépre, pl. gépcsere után az új gépen is lehet használni. "Időálló" szoftverekhez használatos.

Mennyiségi (MAK...):

Több használati licencet vásárolsz egyszerre. Ezeket használhatod több gépen vagy egy terminél szerveren több felhasználónak kiadva. Sok licencet kényelmes így használni.

Időszakos (havi/éves) licenc:

A szoftverre ha nincs állandóan szükség csak időszakosan akkor éri meg a havi bérlet. Pl. Adobe DC.

Az évest olyan szoftvereknél használják ahol a szoftver megújulását érdemes folyamatosan lekövetni. Például vírusirtóknál van ilyenre igény hogy mindig a legfrissebb verzió legyen meg.

2017. dec. 17. 13:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2017. dec. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!