Milyen driverek vannak?
Mármint gpunak van gondolom a többinek is
Kérlek listaszerűen írjátok le az alakatrészeket amik rendelkeznek driverekkel
Mindegyik hardverelemnek van egytől-egyig, még a bekapcsológombnak is, máskülönben a futó rendszer nem tudna vele kapcsolatot tartani. Szóval könnyebb lenne listát írni arról, aminek nincs drivere, mert az a lista kb üres lenne.
Talán a legfontosabbak, amikkel az átlagfelhasználó találkozik: vga, hang, wifi, ethernet, modem, usb, touchpad, chipset, ide/sata, stb stb.
csak azoknak van driverjük amik a házban találhatóak, leszámítva a csavarok és kábelek.
bármi elektronika amit valamilyen szinten irányítani vagy felismerni kell, annak van egy "használati útmutatás programja", ami a driver.
Csak most rakok össze egy PC Konfigurációt és Szoftvert is szeretném én telepíteni.
A driverek nem tiszták, mármint az összesnek a weboldaláról lekéne drivereket vagy miaszösz?
általánosan, most azzal a tudattal, hogy nem tudunk semmit milyen belevalók vannak a gépedben én elsőnek ezeket nézném meg:
- BIOS (csak óvatosan, hivatalos honlapról)
- videókártya
- CPU
szerintem minden más automatikusan megy. Bár szerintem a CPU is megy automatikusan.
Általában a videókártyához szokott lenni egy program amivel kellemesebb beállítani az opciókat, ilyen pl az AMD Catalyst Control Center meg hasonlók, de enélkül is fog menni a képernyő, max nem tudod a Dual-Monitort rendesen beállítani.
(u.i. ha valami teljesen átlagos kütyük vannak a gépben, szóval nem halálerős videókártya és nagyon spéci alaplap, akkor windows megtalálja magának a dolgokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!