Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ismeretek e olyan programot...

Ismeretek e olyan programot amivel egy beszkennelt pdf-ből ki lehet másolni a szöveget?

Figyelt kérdés

Átkonvertáltam DOC-ba, de nem tudtam kimásolni.

Az androidos google translate appnak van egy funkciója, mellyel kamerán keresztül fel lehet ismerni a szöveget, és lefordítani.

Nekem nem lefordítani kell, hanem úgy kimásolni hgy tudjam szerkeszteni.

2017. dec. 12. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsszó: OCR (Optical Character Recognition)

Gugli: ocr free software

2017. dec. 12. 16:20
 2/4 Csicsky ***** válasza:
100%

Én ezt szoktam használni: [link]

A PDF fájlt megnyitom az Adobe Readerben, rákattintok egy oldalra, majd a bemásolt oldalt megnyitom egy képszerkesztőben és elmentem mint JPG képet. A JPG képet töltöm fel aztán a fenti konverterbe.

2017. dec. 13. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
Hát én meg a pdf-ben kijelölöm a szöveget aztán kontrolcé.
2017. dec. 13. 21:16
 4/4 Csicsky ***** válasza:
100%

Ha olyan PDF-ről van szó, ami pl. egy Word dokumentumból lett csinálva, akkor a szöveget be lehet belőle másolni, de ha egy beszkennelt dokumentumból van összeállítva, vagyis képekből, akkor csak az egész oldalt, vagy képrészleteket tudsz belőle kimásolni, de nem mint szöveget. Az így kimásolt képet/képrészletet töltöd fel a karakterfelismerőbe, majd innen letöltöd szövegként a képen látható szöveget.

2017. dec. 13. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!