Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ellenérvek a windows 7 telepít...

Ellenérvek a windows 7 telepítésére?

Figyelt kérdés

Most olvasgattan egy kicsit és ahogy kivettem sokan ajánlják a win10-est, de van valami konkrét ellenérv hogy miért ne win7 legyen?

SSD tervezek venni és nem tudom melyiket válasszam... igazából win 10 kinézetre sem tetszik, de minde ki ajánlja

2017. dec. 5. 11:36
1 2
 11/17 AntZ ***** válasza:

Ha m2 ssd-t tervezel venni, akkor a hetest el is felejtheted, nem fogja felismerni. Itt csak a w8.1, w10 jöhet számításba.

[link]

2017. dec. 6. 09:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Nagyon trendi a Windows10, más előnye nincs, rettenetesen fapados, helyettem gondolkodni akaró gagyi operációs rendszer.Ráadásul erőltetik, ha új gépet veszel, másra már nem alkalmas!
2017. dec. 7. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ellenérv: Mert nem MacOS.
2017. dec. 7. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy nem lehet, és nem is szabad megítélni egy rendszert csak az alapján, ahogy kinéz. A fejlesztések 90%-át nem látod, az olyan helyeken történik, amikről nem is tudsz. Használj mindenképpen Windows 10-et, ha van lehetőséged.

A Windows 10 jelentősen gyorsabban indul, mint a Windows 7. Nem látszik a felületen, de a Windows 10-ben már a WDDM 2.0 változata van, ami egyrészt lehetővé teszi az ún. virtuális grafikus memória használatát az arra alkalmas GPU-k számára, és ezzel egyrészt erősebben támogatja a párhuzamos renderelést, másrészt némileg csökkenti a CPU terhelését. Végül, de nem utolsósorban kapott egy Linux alrendszert is, ami esetenként igen hasznos tud lenni.

A Windows 10 felülete sokkal hatékonyabban használható, mint a korábbi Windows rendszereké. A letisztult flat design, a keskenyebb ablakkeretek, a virtuáls asztalok (végre!) támogatása, a jelentősen átdolgozott Windows intéző együttesen sokkal hatékonyabbá teszik a rendszeren végzett munkát. A Start menü keresője is sokkal okosabb, mint korábban volt, én kifejezetten szeretem használni.

Játékok kapcsán sajnos vannak olyan, különsen régi játékok, amelyek áldozatául estek a frissítésnek, én is tapasztaltam néhányat. Windows 10 a mérések alapján egy hajszállal (egy százaléknál kisebb különbségről beszélünk) lassabbnak tűnik, mint a 7, ugyanakkr a DirectX 12-es verziójával kihasználható hardveres funkciók ezt a különbséget jócskán kompenzálják.

Az egyetlen dolog, amiben (még mindig) iszonyú a Windows, a frissítési rendszer. Az eddigi legjobb, amit tapasztaltam, az Ubuntu egyik változatában volt: a frissítés beavatkozás nélkül, a háttérben teleült, és amennyiben a rendszer újraindítását igényelte volna, egy feltűnő piros színű, de ezzel együtt is szolid ikon jelezte az újraindítás szükségességét - ha úgy alakult, akkor hónapokig is. Ezt üdvözölném a Windows sokszor önkényes újraindításai helyett.

Összességében a Windows 7-et csak akkor ajánlom, ha csak kifejezetten régi, a Windows 10-en nem futó játékokkal akarsz játszani. Minden más esetben, különösen ha munkára és tanulásra is használod a gépedet, jobban jársz a Windows 10-el.

2017. dec. 7. 12:50
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor maradok win 7 -nél
2017. dec. 8. 11:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Jól teszed.Ámen!:)
2017. dec. 23. 19:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Honnan vettétek, hogy nem frissiti a Microsoft a Windows7-et? De még mennyire, hogy frissiti, de előtte ajánlatos egy Lemezkarbantartást lefuttattni, törölni az összes .temp fájlt.
2017. dec. 24. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!