Ellenérvek a windows 7 telepítésére?
Most olvasgattan egy kicsit és ahogy kivettem sokan ajánlják a win10-est, de van valami konkrét ellenérv hogy miért ne win7 legyen?
SSD tervezek venni és nem tudom melyiket válasszam... igazából win 10 kinézetre sem tetszik, de minde ki ajánlja
Ha m2 ssd-t tervezel venni, akkor a hetest el is felejtheted, nem fogja felismerni. Itt csak a w8.1, w10 jöhet számításba.
Az a helyzet, hogy nem lehet, és nem is szabad megítélni egy rendszert csak az alapján, ahogy kinéz. A fejlesztések 90%-át nem látod, az olyan helyeken történik, amikről nem is tudsz. Használj mindenképpen Windows 10-et, ha van lehetőséged.
A Windows 10 jelentősen gyorsabban indul, mint a Windows 7. Nem látszik a felületen, de a Windows 10-ben már a WDDM 2.0 változata van, ami egyrészt lehetővé teszi az ún. virtuális grafikus memória használatát az arra alkalmas GPU-k számára, és ezzel egyrészt erősebben támogatja a párhuzamos renderelést, másrészt némileg csökkenti a CPU terhelését. Végül, de nem utolsósorban kapott egy Linux alrendszert is, ami esetenként igen hasznos tud lenni.
A Windows 10 felülete sokkal hatékonyabban használható, mint a korábbi Windows rendszereké. A letisztult flat design, a keskenyebb ablakkeretek, a virtuáls asztalok (végre!) támogatása, a jelentősen átdolgozott Windows intéző együttesen sokkal hatékonyabbá teszik a rendszeren végzett munkát. A Start menü keresője is sokkal okosabb, mint korábban volt, én kifejezetten szeretem használni.
Játékok kapcsán sajnos vannak olyan, különsen régi játékok, amelyek áldozatául estek a frissítésnek, én is tapasztaltam néhányat. Windows 10 a mérések alapján egy hajszállal (egy százaléknál kisebb különbségről beszélünk) lassabbnak tűnik, mint a 7, ugyanakkr a DirectX 12-es verziójával kihasználható hardveres funkciók ezt a különbséget jócskán kompenzálják.
Az egyetlen dolog, amiben (még mindig) iszonyú a Windows, a frissítési rendszer. Az eddigi legjobb, amit tapasztaltam, az Ubuntu egyik változatában volt: a frissítés beavatkozás nélkül, a háttérben teleült, és amennyiben a rendszer újraindítását igényelte volna, egy feltűnő piros színű, de ezzel együtt is szolid ikon jelezte az újraindítás szükségességét - ha úgy alakult, akkor hónapokig is. Ezt üdvözölném a Windows sokszor önkényes újraindításai helyett.
Összességében a Windows 7-et csak akkor ajánlom, ha csak kifejezetten régi, a Windows 10-en nem futó játékokkal akarsz játszani. Minden más esetben, különösen ha munkára és tanulásra is használod a gépedet, jobban jársz a Windows 10-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!