Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyenlőség jelet hogyan lehet...

Egyenlőség jelet hogyan lehet egyszerűbben kitenni excelben?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat rögzítek benne. Egyik kezemben a papírokat lapozom, másik a klaviatúra számos részén. Vakírással írom a számokat a lapokat olvasva. Nagyon sokszor kell képleteket, főleg összeadásokat beírnom. Ilyenkor minden alkalommal el kell engednem a papírjaimat hogy le tudjam nyomni a shift+7-est az egyenlőségjelért, utána keresgetem az oldalakat. Sajnos olyan klaviatúra nincs, ahol az egynelőség jele egyenleg gomb lenyomással lehetséges. Makróba szintén nem tudom bevinni. Valakinek lenne valami ötlete, hogy hogyan tudnám a feladatot fél kézzel egyszerűen megoldani? Köszönöm
2017. dec. 3. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Ctrl+c, ctrl+v
2017. dec. 3. 13:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Angol billentyuzeten a Ó helyen van az =.

Alt+Shift kombinacioval tudsz valtani a beallitott kiosztasok kozott.

2017. dec. 3. 13:42
 3/10 A kérdező kommentje:

Minden egyes képletnél nem tudom átállítani a billentyűztet, és a ctr c+v is dupla kezesváltozat. :(

Egyik sem könnyíti meg a munkámat. Azért köszönöm

Hátha még más tud segíteni. :D Ha van egyáltalán megoldás.

2017. dec. 3. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
A ctrl+v miert nem megy egy kezzel? Ne hulyeskedj
2017. dec. 3. 13:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Mert akkor ki kell előtte jelölnöm az egyenlőségjelet, hogy átmásoljam. Másolni is többet kell az előző sorokból, így a crt c+v másolása sem egyszerű.

Köszönöm

2017. dec. 3. 13:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Van a Windowsnak egy billentyűzetkiosztás-szerkesztője.

[link]

Tetszőlegesen átszerkeszthető, hogy melyik billentyű melyik karaktert jelentse, és nem kell pl. a komplett angol billentyűzetet megszokni, simán ki lehet cserélni benne egy-két billentyűt. Mondjuk beteszed, hogy a pont helyett legyen az egyenlőségjel, a pontot meg - ami magyar formátum mellett adatok begépelésénél úgysem nagyon kell - beteszed mittudomén a shift+7-re, és máris kényelmesen el tudod érni az egyenlőségjelet is.

2017. dec. 3. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Miert, ekezeteket irsz az egyenletekbe? Az angol ABC betui ugyanott hely4ezkednek el a 2 kiosztasban, 2 kivetellel.

A Ctrl+V nekem kenyelmes, a Ctrl+B-hez nyujtani kell, az N-t pedig a jobboldalival nyomom.

3. megoldaskent igy tudod barmelyik gombot barmelyikhez tarsitani:

[link]

2017. dec. 3. 13:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt megpróbálom, köszönöm. :D
2017. dec. 3. 13:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Szükségem van az ékezetekre is. Néhány sorba szöveget kell gépelnem közben, pontosabban települések neveit.
2017. dec. 3. 13:58
 10/10 anonim válasza:

Én AutoHotKey programot használok. Azzal bármelyik nem használt gombra rá tudok állítani, hogy mit írjon helyette.

Pl az F8 gomb megnyomásával egy sokszor leírandó mondatot ír le a gép, az F10 gombra a legtöbbször használt belépést 1 gombosra állítottam (login tab jelszó tab enter. Ebben simán beállítható amit szeretnél, és még sokkal több hasznos dologra is.

Én az End gombra is olyat állítottam ami kell sokszor és jó ha a numerikus billentyűk közelében van.

2017. dec. 6. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!