PROFI ZENÉSZEK FIGYELEM! Mikor adták ki az első VST-t? És mikor kezdték el használni őket zeneszerzéshez?
Arra lennék kíváncsi, hogy mióta használnak elektronikus zenénél vagy bármilyen zenénél vst-t?
A legtöbb 90s - 2000's világslágernél felismerhető néhány hang amit a leghíresebb vst-ben hallottam!
A legnagyobb slágereket írták ezekkel! Plusz filmekhez zenét
Akkoriban, hogyan jutottak hozzá ilyen cuccokhoz? Ki mutatta meg nekik ezeket? Mikor kezdték használni, illetve, hogyan szereztek hozzá számítógépeket amin elfutott több sávban a megírt zene?
Nem kell ehhez profi zenésznek lenni, csak ismerni kell a Wikit ( [link] ):
"Steinberg released the VST interface specification and SDK in 1996. They released it at the same time as Steinberg Cubase 3.02, which included the first VST format plugins: Espacial (a reverb), Choirus (a chorus effect), Stereo Echo, and Auto-Panner."
Szóval,VST 1996 óta van.
De az első VST hangszer csak 1999-ben jelent meg:
"Neon was the first available VST Instrument (included with Cubase VST 3.7). It was a 16-voice, 2-oscillator virtual analog synthesizer."
De a nevesebb zenészek - legalábbis régebben - jobban preferálták a "hardvereket" - TB303, Minimoog,...
Mintha csak én írtam volna ki a kérdést! :)
Bennem szoktak TÖKRE ILYEN kérdések felmerülni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!