Van-e QR kód olvasó alapalkalmazás az okos telefonokon?
Hosszú, bonyolult wifi jelszóhoz készítettem QR kód képfájlt, hogy vendégeimnek - akik ideiglenes wifi kapcsolatok kérnek tőlem - ne kelljen bepötyögniük.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy melyik alkalmazás - ami okos telefonokon alapból rajta van - tudja értelmezni és vágólapon átadni a beolvasott QR kódot?
(Attól "méteres" a jelszó és működik a MAC szűrőm is, mert már próbálkoztak hozzám kívülről behuncutkodni :D)
Kösz a választ! Én is az android alap kamera alkalmazásban bízok, hogy tudja a QR kódot. Majd az adandó alkalommal tesztelem.
Épp huawei tabletem van. Csak nem különbözik a telefonok alkalmazásaiban?... Hevenyészve már kipróbáltam, de semmi elolvasásra utaló "rizsa" nem jelent meg. Majd most jobban megnézem és addig varacskolok a menüjében, míg megtalálom a módot, hogy kicsikarjam belőle a QR kódot. :D
Hüjeréka, műxik! :D
Az élő képben nincs rá menü, de lefényképezve és azt nézve a "Továbbiak" menüben - ha van a képen QR kód - másodpercet késve a menü utolsó sorában megjelenik a "QR kód kiolvasása" funkció.
Köszönöm a segítséget. :-)
Újabb androidoknál a wifi beállításokban a hálózat hozzáadása mellett szokott lenni QR-kód olvasó.
Csinálj egy ilyet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!