Team Viewer valamiért úgy gondolja hogy céges liszenszre váltottam ami miatt nem enged csatlakozni mert lejárt a próbaverzió. Hogyan tudnék visszaállni a magánszemélyeknek szóló verzióra?
3 számítógépen van fent a program 4 éve használom. Pont azon a laptopon kezdet szórakozni amit mindennaposan használok és erről a gépről kéne édesanyám PC-jét néha vezérelni.
Jelen pillanatban egy 4 . gépre csak azért let telepítve a Teamviewer 13 hogy ne a telefonom tenyérni kijelzőjén kelljen bajlódni ha segíteni szeretnék.
A törlés ujratelepítés nem oldotta meg a gondot , azonnal kiírja hogy lejárt a próba liszensz.
Ha webes felületen belépek a teamwiver oldalon akkor ott szépen mutatja is hogy free licence ..
beta verziót ha feldobsz?
vagy
registryben keress rá a teamviwerre és törölj mindent egy uninstall után
Kipróbáltam a béta verziót is sajnos azzal sem jártam sikerrel.
A registryben manuálisan nem turkáltam, ellenben a Revo Uninstaller programmal távolítottam el a Teamviewert speciális azaz mély vizsgálattal ami elvileg az összes bejegyzést kisöpri onnan is.
De ha van tipped hogy hol keressek még bejegyzéseket nagyon szívesen fogadnám. :)
A hálókártya MAC címéhez köti a licencet. változtasd meg a MAC címet.
Vagy az Eszközkezelőben a hálókártya tulajdonságiban lesz egy olyan hogy Network Address
vagy elmész a registrybe és ott adsz hozzá egy NetworkAddress dword-ot és beírsz értéknek MAC címet de D2-vel kezdődjön.
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\
Registryben itt lesznek 001 002 stb. keresd ki a hálókártyádat és ott adj neki egy NetworkAddress REG_SZ
és nem DWORD
Huu ez a MAC Adress ez jó ötlet.
Kipróbáltam Eszközkezelő-->Hálókártya speciális tulajdonságok--> Network Adress....
Itt megadtam neki egy értéket ahogy javasoltad D2-vel kezdődöt. A MAC adress-t mini webtool segítségével generáltam.
Eszköz letiltás majd engedélyezés, biztonság kedvéért gép újraindítása és Teamviewer újratelepítése.... Sajnos nem hozta meg a várt eredményt.
A Mac címet parancssorban getmac paranccsal ellenőriztem hogy valóban változott e , és igen az általam megadott címet írja ki.
Azonban itt derült fény számomra hogy a wifi MAC címe alatt van még egy mac adress ...
Lehet hogy ez kavar be ?
írd át mindkét hálókártya címet, illetve nyilván azt amit használsz, illetve a TV használ a kapcsolathoz. Ha wifin csatlakozol,akkor nyilván azt kell átírni, ha kábelen akkor meg azt.
De írd át mindkettőt és teszteld.
A regeditben részben megtaláltam azt amit írtál deee elvéreztem egy idő után... Melyik re gondolsz ezek közül mit kéne módosítani ?
:) :) :) :)
Huhh... sikerült módosítanom a vezetékes hálókártya MAC címet. Méghozzá úgy hogy csatlakoztatnom kellet hozzáa a gépet a hálózatra vezetékkel. Így már módosult ennek a címe is.
Miután a második MAC adress is sikeresen módosítva lett már nem nyavajgot a Teamviewer a telepítés után hogy lejárt a próbaverzió.
Így újra tudom használni ezen a gépen is ! :) :) :)
Vedd úgy hogy meghívlak egy bambira . Köszönöm a segítséget ! Egy isten vagy !
Ok, örülök,hogy megoldottad.
A registry-s részt azért még leírom, hátha később valakinek jól jön.
Amit a képmentésen találtál az jó, ott ki kell nyitni őket, és amelyikben találsz olyan bejegyzéseket mint hogy 001 002 003 stb, ott kell kikeresni, hogy melyik tartozik az adott hálózati kártyádhoz.
Egy ilyen bejegyzést kell létrehozni, jobb egér gomb Új> karakterlánc, megadod névnek ezt, NetworkAddress
és ott megadni értéknek a kívánt MAC címet, viszont nem akármit fogad el a Windows 10 a D2-vel kezdődőt például igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!