Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux operációs rendszeren...

Linux operációs rendszeren otthoni felhasználásra?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam hogy Linux-ot veszek az itthoni gépemre ugyanis a Windowst már 8 éve használok és a Windows 10 nem igazán nyerte el a tetszésemet. Apple gépet nem szeretnék mivel rettenetesen drága szerintem csak cégeknek éri meg. Kérdésem az lenne hogy a Linux-ból milyen verziók vannak ezekből melyik való otthoni felhasználásra (Azok mennyibe kerülnek?) emellett játékok hogy futnak rajta ugyanis néha-néha LOL-ozni szoktam, WOT-ozni... Igazából ez érdekelne. Válaszokat előre köszönöm.

2017. nov. 18. 19:25
1 2
 11/19 Vida Sándor ***** válasza:
64%

Egy kis ízelítő, a Kubunturól, egy szintén váltani készülő illetőnek csináltam.

https://www.youtube.com/watch?v=qNfre65f660

2017. nov. 19. 17:30
 12/19 Tom Benko ***** válasza:
10%

A Linux csak egy kernel. Abból most a 4.13 a legfrissebb stabil, olyan havonta-kéthavonta jön ki újabb. Eköré pakolnak mindenféle hasznos holmit, ezt együtt hívják disztribúciónak. Ebből olyan 300-féle létezik. Neked szerintem a Mint lesz a legjobb, vagy az Ubuntu.

Mondjuk szívem szerint az ArchLinuxot ajánlanám, nagyon gyorsan beleszoknál, de a jelek szerint inkább gamer vagy, mint kocka, úgyhogy neked az igen kevéssé lenne élvezetes. De szerintem egy kanyart megér.

2017. nov. 19. 21:05
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Ha net-re,zenére,filmre,Steam-re kell op.rendszer,akkor mehet a Linux.Egyébként nem ajánlom.Ha szeretsz fél napokat olvasgatni megoldások után kutatva,szintén ajánlom.
2017. nov. 23. 23:34
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

"Ha net-re,zenére,filmre,Steam-re kell op.rendszer,akkor mehet a Linux"

+ Ha mondjuk egy stabil szerver kell, ami 24 órában menne 24 évig non-stop.

De ha valaki szeret néha újraindítani, esetleg imád félévente teljes rendszert újratelepíteni, akkor nem javaslok Linux-alapú rendszert.

2017. nov. 23. 23:51
 15/19 anonim ***** válasza:
86%

"Ha net-re,zenére,filmre,Steam-re kell op.rendszer,akkor mehet a Linux."

+ Meg ha (akár web, akár mobil, akár multiplatform asztali alkalmazás) programozó az ember, akkor is jól el lehet vele. Meg lehet vele irodai munkákat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció-készítés) végezni. Meg képet szerkeszteni, 3D modellezni, hangot/videót vágni.

Meg jó otthonra/irodába fájl-/nyomtató-/média-/fax-/VPN-/biztonságikamera-szervernek (NAS!). Ha vannak szenzoraid vagy elektronikusan vezérelhető cuccaid és a gépen van megfelelő interfész, akkor otthonautomatizálás céljából is hadra fogható.

2017. nov. 24. 00:15
 16/19 anonim ***** válasza:
35%

"ami 24 órában menne 24 évig non-stop"

Naaa, azért 24 éves uptime kissé túlzás.

A Linux kernel 1991-es (26 éves) első Debian 1993-as (24 éves).

Bár Netware-ből volt 16 éves rekorder:

[link]

2017. nov. 24. 00:36
 17/19 tabaki ***** válasza:
100%
Hát, én olyan csuda nagy kutatásokra nem emlékszem, egyszer volt problémám a net elindításával, azt itt megkérdeztem, aztán nagyjából ennyi. Máskülönben meg elindítom a programokat, és mennek. A windowsos játékok futtatása kényes pont, de gyakran arra is van mód, Wine és PlayOnLinux segítségével. Kábé minden egyébre találsz natív linuxos (és általában ingyenes) szoftvert, háztáji felhasználásra meg pláne.
2017. nov. 24. 02:00
 18/19 Tom Benko ***** válasza:
83%
@13: Hehe, mindössze kettő perc(!) keresés volt, hogy élő rendszert hogyan kell migrálni 32 bitről 64 bitre. És működő megoldás. Szóval nem kell napokat túrni a netet, ez inkább valami wines idegbaj lehet.
2017. nov. 24. 10:06
 19/19 anonim ***** válasza:
12%

"Naaa, azért 24 éves uptime kissé túlzás.

A Linux kernel 1991-es (26 éves) első Debian 1993-as (24 éves)."

Ne a múltban élj, a jövőbe tekints! :))

2017. nov. 24. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!