Office 2007 (vagy Win 10-es? ) max hány karakteres fájlokat/mappákat enged másolni?
Már többször is bele ütköztzem abba, hogy másolás közben megállt, és kiírta, hogy túl hosszú a file neve.
És persze nem másolta, a leggázabb, hogy soknál meg csak most vettem észre, azaz hogy el is vesztek ezáltal.
Ezek szerint figyelmeztetés nélkül is elképzeléhető, hogy X hosszúságú filneév esetén nem másol?
De hány karakterben van meghatározva ez? Tudja valaki? Vagy ha nincs egységes szabály, mitől függ?
Teljes elérési útra van megadva, max. 255 karakter.
Példa a teljes elérési út megértéséhez:
Van egy fájlod az asztalon, pl. legyen egy Word dokumentum. Te mentéskor csak egy "A" betűt adsz meg, hogy rövid legyen a fájlnév. De a fájl teljes nevéhez a fájlkiterjesztés is hozzá tartozik, vagyis a teljes fájlnév ebben az esetben: A.docx
Ez összesen 6 karakter.
Felhasználó neved legyen pl. Pistike.
A fájl teljes elérési útja Win 10-nél:
C:/Users/Pistike/Desktop/A.docx
Tehát az asztalon lévő A.docx fájl elérési útjának tárolásához kell összesen 31 karakternyi hely.
Na, összesen így lehet max. 255
Alapvetően 260 karakter a maximum, ami úgy épül fel, hogy [meghajtó][:\][elérésiút][nullkarakter], ennyit engedélyez a Windows. De ez nem hard-coded érték (Windows 10 előtt volt a MAX_PATH konstans értéke 260, azóta már nincs így), hanem a régi NT rendszerekkel való kompatibilitás miatt van így. Az NTFS fájlrendszer pl. 32 ezer karakter hosszúságú elérési útakat is tud kezelni. A HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem LongPathsEnabled regisztrációs kulccsal engedélyezheted/tilthatod a hosszú elérési útak kezelését. De ezt nem igen ajánlott bántani, mert egy rakat program, többek közt a Windows Intéző is hibákba ütközhet. A Windows 10 valamelyik frissítésében volt is egy regressziós bug, ami azt eredményezte, hogy az Intéző (és vele együtt minden fájlmegnyitó ablak) összeomlott, ha hosszú elérési úttal találkozott.
Ha valahol problémát okoz a túl hosszú elérési út, akkor a subst parancssal bármelyik mappát felcsatolhatod meghajtóként, így a hosszú elérési útból egycsapásra egykarakteres lesz.
köszi mindenkinek, hát megvallom, a 3-as már túl sok volt nekem :)
de akkor ha jól értem, aza vége, hogy hiába is adok neki rövidet, mert kiszámthatatlan, ha éppen mondjuk egy külső winyónak a 29-dik almappájának a 37-dik almappájába kerül a file végül ....
most akkor nem sok vígasz nekem h már tudom az okát, miért tűnt el egy csomó anyagom, de az még rosszabb h védekezni s etudok ellene ezek szerint :(
Hosszú útvonal miatt ritkán, vagy leginkább soha sem szoktak eltűnni fájlok, hacsak nem valami atombugos, amatőr programmal másolgattál, vagy netalán eleve problémás volt a fájlrendszer.
Vannak egyébként fájl, ill. partíció visszaállító programok, talán érdemes lehet megpróbálkozni eggyel.
hát nézd, csatlakoztattam a külső winyót és egyszerűen áthúztam ... szal semmilyen másoló programot nem használtam sztem.
és most szembesülök az eredménnyel h sehol sincs, van olyasn mappa, ami tök üöres, viszont arra meg emlékszem h sokszor kidobta az ablakot h túl hosszú a file neve, és sztem ezek hiányoznak, mert akkor nem nagyon értettem mi a baja, pontosabban nem tudtam h ez azt jelenti h nem is másolja át és annyi neki :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!