FL Studio-ban a Master sávra ki mit szokott rakni, hogy jobban szóljon?
Felraktam ezt az ott cuccot, de nem ismero fel az fl a more plugib-ban!
Na mindegy! Alap pluginoktól mit ajánlotpk?
Köszönöm az eddigi válaszokat! Jó lesz a Maximus!
Arra lettem volna kíváncsi, hogy mások eqzák-e a mastert?
Tutorialba láttam olyat aki tett rá compressort is!
Nyilván semmi nem kötelező. Tudod mit akarsz hallani, tudod hogy kell elérni, tudsz különbséget tenni, hogy a mesterfelvételhez igazítás vagy a mix újragondolása lesz-e a megoldás egy-egy felvetődő bibi esetén. Tudod, hova szánod a felvételt, és ehhez hozzátartozik, hogy tudod, mik közt kell korrektül megszólalnia, és teszed a dolgod. Évek gyakorlata és sosem elég jó (drága) cucc (lenne) az alap. Nyilván amatőrben elég, ha téglalimiterrel megtolod úgy, hogy semmiképp se túlzás, és ha ványadtan szól a többihez képest, akkor visszatérsz a mixhez (limiteren át és nélküle). EQ max akkor kellhet, ha kicsit ront az összképen a véglimiter, ilyenkor ésszerűen beleigazít az ember kicsit. Persze ha pl csak az ének lett picit túl tolakodó, akkor lehet, hogy inkább az éneksáv kompresszorán szelídítenék, hogy a véglimiterrel együtt valami ehető összképet mutasson.
Mivel most minden tahó mobilon meg kis bluetooth vackokon kaffogtat mindent, és elnevezi zenehallgatásnak, érdemes a véglimiter után egy többnyire bypassra állított effektláncot tartani, ami szimulálja viszonylag jól egy telefon és egy kis bluetooth hangszóró megszólalását, természetesen monoban. Abba is érdemes beleokosítani a zenét, mert ezek a ma született zenék tényleg ott fognak megjelenni a gyakorlatban, ha tényleg méltók a közkedveltségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!