Excel - eltelt időt (óra, perc) hogyan kell számolni úgy, hogy hétvége ill. ünnepnap ne legyen benne?
Sziasztok!
Milyen függvénnyel -és beállításokkal lehet kiszámolni két dátum + idő között eltelt időt (óra-perc!) úgy, hogy a hétvégi ill. ünnepnapokat ne kalkulálja bele?
1.Pld. hétvége:
1.dátum,idő: 2017.11.02. 11:16 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)
2.dátum,idő: 2017.11.07. 12:38 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)
2.Pld. ünnepnap:
1.dátum,idő: 2017.10.31. 09:16 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)
2.dátum,idő: 2017.11.02. 10:51 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)
E két időpont között eltelt óra-perc a kérdés. :)
Jelenleg az alábbi képletig jutottam: =SZÖVEG(Q26-G26;"[ó]:pp;@") így az 1.pld-nál 116:22 (óra; perc)-et, a másodiknál 49:35 (óra,perc) -et számol, mert nem szűri ki, hogy hétvége ill ünnepnap is beleesett....
Nagyon köszi előre is!
Szia.
Szerintem ezt csak macroval vagy saját függvénnyel tudod megoldani.
a HA és a HÉT.NAPJA függvény használatával meghatározható egy dátumról, hogy hétvége-e.
De ezt már egy dátum intervallumról nem tudod megállapitani hogy van-e benne hétvége.
Ünnepnapról meg egyszerűen nincs is mit beszélni (A fix ünnepekkel nincs semmi baj, azt egy HA függvénnyel meg tudod határozni - illetve annyi ha függvénnyel amennyi fix ünnepnap van - hogy az beleesett-e az intervallumba az adott ünnepnap, de a mozgó ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) külön algoritmus kell, hogy megtudd mikorra esik a fenti két ünnep.
A macro és a saját függvény megirása is elég nagy falat lesz szerintem.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!