Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel - eltelt időt (óra,...

Excel - eltelt időt (óra, perc) hogyan kell számolni úgy, hogy hétvége ill. ünnepnap ne legyen benne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Milyen függvénnyel -és beállításokkal lehet kiszámolni két dátum + idő között eltelt időt (óra-perc!) úgy, hogy a hétvégi ill. ünnepnapokat ne kalkulálja bele?

1.Pld. hétvége:

1.dátum,idő: 2017.11.02. 11:16 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)

2.dátum,idő: 2017.11.07. 12:38 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)

2.Pld. ünnepnap:

1.dátum,idő: 2017.10.31. 09:16 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)

2.dátum,idő: 2017.11.02. 10:51 (Formátum: éééé.hh.nn ó:pp)

E két időpont között eltelt óra-perc a kérdés. :)

Jelenleg az alábbi képletig jutottam: =SZÖVEG(Q26-G26;"[ó]:pp;@") így az 1.pld-nál 116:22 (óra; perc)-et, a másodiknál 49:35 (óra,perc) -et számol, mert nem szűri ki, hogy hétvége ill ünnepnap is beleesett....

Nagyon köszi előre is!

2017. nov. 8. 15:16
 1/2 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintem ezt csak macroval vagy saját függvénnyel tudod megoldani.

a HA és a HÉT.NAPJA függvény használatával meghatározható egy dátumról, hogy hétvége-e.

De ezt már egy dátum intervallumról nem tudod megállapitani hogy van-e benne hétvége.

Ünnepnapról meg egyszerűen nincs is mit beszélni (A fix ünnepekkel nincs semmi baj, azt egy HA függvénnyel meg tudod határozni - illetve annyi ha függvénnyel amennyi fix ünnepnap van - hogy az beleesett-e az intervallumba az adott ünnepnap, de a mozgó ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) külön algoritmus kell, hogy megtudd mikorra esik a fenti két ünnep.

A macro és a saját függvény megirása is elég nagy falat lesz szerintem.

Sok sikert.

üdv.

2017. nov. 8. 18:37
 2/2 CspCsj ***** válasza:
Esetleg az ÖSSZ.MUNKANAP és ÖSSZ.MUNKANAP.INTL függvényeknek nézz utána.
2017. nov. 9. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!