Milyen képlettel vagy beállítással tudom ezt megcsinálni Excelben?
A munkahelyi jelenléti ívemet itthon is vezetem Excel táblázatban. A munkaadó negyedórás bontásokban számol el. Ha például az A1 cellába beírom, hogy 6:00-kor érkeztem, a B1-be pedig, hogy 15:15-ig dolgoztam, akkor milyen képlettel tudom ezt elérni, hogy a C1 cellában 9,25 (óra) szerepeljen? Ugyanis ennyi a ledolgozott óra. (A szünet itt nem játszik.)
Arra már rájöttem, hogy idő formátumra állítva azt ki tudja számolni és írni, hogy "9 óra 15 perc", de ezeket az értékeket összeadni már nem tudja, illetve az órabéremmel beszorozva sem a kívánt érték jön ki. Ezért lenne jó, ha "9 óra 15 perc" helyett 9,25-öt írna ki, ha a B1-ból kivonom az A1-et.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
A2-be az érkezésed, B2-be a távozásod írd. Ezeknek a celláknak idő legyen a formátuma. Az alábbi képletet írd be a C2-be, ennek pedig szám legyen a formátuma.
=ROUNDDOWN(24*(B2-A2);0)+MOD(24*(B2-A2);1)
Ha magyar excel-ed van, akkor szerintem így fog működni:
=KEREK.LE(24*(B2-A2);0)+MARADÉK(24*(B2-A2);1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!