Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mennyi esélye van annak, hogy...

Mennyi esélye van annak, hogy valaki Steamen tradebannt kapjon?

Figyelt kérdés

A tegnapi nagy folyamán sikeresen bescammeltek. Abba nem mennék bele, hogy hogyan, de nem valami kis f0s módszerrel.

Elvesztettem egy 130€-s kést, és egy AWP Redlinet.

Most azt szeretném megtudni, hogy miután reportolom, és mások is reportolják scammelés miatt, mikor kapja meg a tradebannt?

A skinjeimet nem adja vissza a steam, szóval már nem is foglalkozok vele, de szeretném, ha ez az ember nem lenne ennek a közösségnek a tagja. 21/F

2017. okt. 19. 17:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet számszerűsíteni, de a szabályzat alapján van rá esély. Sokra nem mész vele, ritka hogy valaki a fő accountjával csinálja. Ha tőled megszerezte a skint akkor átcseréli az alternatív fiókról az igazira, utána meg hiába bannolják az alternatív fiókot, abból csinál másikat.

Nincs olyan scam amiről ne ordítana hogy át fognak verni. Abban a pillanatban hogy te beleegyezel hogy megkerüld a biztonságos steam trading rendszerét vagy vakon/üresen elküldesz bármit bárkinek úgy hogy cserében nem kérsz semmit és ezt a tranzakciót többszörösen is visszaigazolod hogy mehet, 100% hogy átvernek vele.

2017. okt. 19. 17:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2017. okt. 19. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
pedig érdekes hogy hogyan scammeltek be. az is számít az ilyen döntéseknél
2017. okt. 19. 18:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát, ha akarod, leírom. Egy napon éppen drakemoonohtam, ahonnan kivettem egy 10€-s skint. Sok jó ládát nyitottam az összetradelt pénzből.. Majd bejelölt egy fickó, akinek a raktára privát volt, de az információknál ott volt, hogy “MY INVENTORY”. Megnéztem azt, és annak a másik profil idjű embernek több Ruby, és Sapphire doppler kés volt az inventoryában, kb. 30 kés közül 3 volt ilyen jóféle doppler xD. Mondom oké, menjünk tradelni, el akartam vele cserélni a késem, Ami egy Karambit Safari Mesh volt. Cseréltem vele egy szebb Flip Knife Doppler kést. 2 napig volt nálam, örültem, meg mknden, erre mikor reggel felkele, nincs az inventorymban.. Megnézem a cseréim, vissza lett gtadelve a sráchoz. Na akkor az idegösszeomlás határán voltam. Nem tudom, hogy csinálta, vagy mit csinált, se szerintem nem tört fel mert a jelszavam egy számsor, mondhatni egy hash. Tehát nem kgazán tudom mitévő legyek, lehet, hogy feljelentem, de nemtom.. Helyesírási hibákert elnézést kérek, túl hosszü a szöveg,nem olvasom át :c
2017. okt. 19. 20:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Elmondom hogy csinálta. Valószínüleg mikor rákattíntottál arra hogy MY INVERTORY akkor látatlanban megnyitott egy weboldalt, ami letöltött egy keyloggert. (persze ezt mind úgy hogy neked fogalmad sem volt róla, és ugyan úgy megtudtad nézni az inveroty-át.

Nem tudom mikor tanuljátok meg. 1. Ha trade-elésről van szó, akkor sem, és más esetben sem kattíntunk likekre, pláne olyanra nem, aminek a nevét sem látod. 2. Miért nem használsz valami normális vírusírtót? Az valószínüleg kiszúrta volna.

3. Még mindig ott van a gépedet a keylogger, és rögzíti a billentyűzet leütéseidet. Vagy használj normál antivirus-t ami elkapja, vagy tedd újra a géped.

2017. okt. 19. 21:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem töltött le semmit, átneztem a gépem, minden szükseges lépést megtettem, de semmi nyoma njncs keyloggernek. A link pedig steam link volt, egy valós személy raktárával.
2017. okt. 19. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Muhaha. Remélhetőleg tanulsz belőle...
2017. okt. 20. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól hogy nincs semmi a letöltések mappában, attól még simán megfertőzehett az a link egy keylogger-rel. A másik meg az, hogy attól még hogy az az oldal nyílt meg, amit vártál, attól függetlenül simán lehetséges az hogy megfertőzzön egy kártevővel. (Ne kelljen példákat mondanom)

Elmondom mit csinálj: Futtasd le az Eset online scannert, a Kaspersky Scannert, illetve a malwarebytes-t. Ha egyik sem talál semmit, akkor nagy valószínüséggel nem úgy történtek a dolgok ahogy mondtam. De jobb ha megjegyzed, hogy soha nem kattintunk linkre, amit idegen küld.

2017. okt. 24. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!