Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft termékekkel [Word,...

Microsoft termékekkel [Word, Excel] lehet betűszámkorlátozást készíteni? "Letter limit"?

Figyelt kérdés

Jó példa a Gyakorikérdések oldal, meg sok más is. Talán még a Twitter.

Wordben, Excelben tudok olyat csinálni, hogy megszabjam, mennyi betűt lehet maximum begépelni? gyakorin 250 karakter a kérdéskiírásnál.

Egy túl egyszerű megoldásom van csak erre, csökkentem a Wordben a lap írhatósági méretét. Azaz a margókat összébb húzom.

De ennél jobbat szeretnék.

#betűlimit #betűkorlát #karakterkorlát
2017. okt. 6. 14:52
 1/2 A kérdező kommentje:

Megtanultam egyedül enyi idő alatt a válaszra várva =D

De leírom ha keresné valaki.

Microsoft Excel

Katt a bal felső menüre (pl: ahol az Excelt lehet másként menteni), majd ott lent van az EXCEL BEÁLLÍTÁSAI→ első menüpont: NÉPSZERŰ ELEMEK, azon belül→ FEJLESZTŐESZKÖZÖK LAP MEGJELENÍTÉSE A SZALAGON→ pipát rá =)

továbbá:

a menüsávon a legutolsó elem az új: (a NÉZET után) FEJLESZTŐI ESZKÖZÖK. rámégy, majd

BESZÚRÁS →(AKTÍV X VEZÉRLŐK KÖZÖTT) →SZÖVEGMEZŐ. mellette a tervező mód aktív kell legyen. Ha kikapcsolod, onnan kezd működni a szövegmeződ, de várj még‼

kicsivel mellette jobbra, TULAJDONSÁGOK → és keresd a listában MAXLENGTH. add meg a karakterek korlátját, és kapcsold ki mint mondtam a TERVEZŐ GOMB-ot. élvezd =)

22/F

2017. okt. 6. 21:23
 2/2 A kérdező kommentje:
ha készen vagy engedélyezned kell a makrókat ugyanúgy az Excel menüjében (jobb felső sarok) majd EXCEL BEÁLLÍTÁSAI →ADATVÉDELMI KÖZPONT (lent), → ADATVÉDELMI KÖZPONT BEÁLLÍTÁSAI (jobb oldalon), →MAKRÓBEÁLLÍTÁSOK (bal oldalon) és a negyedik, (legalsó) pontot jelöld be. ENGEDÉLYEZÉS (csak hosszabban lesz). Ment egy "MAJRÓBARÁT EXCEL FÁJL-ba" [2-ik a listán a mentés máskéntben alul] és készen is vagy =)
2017. okt. 6. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!