Hogyan lehet flash playert tenni Ubuntu-n Chromiumra?
Tudna valaki segíteni ebben? Egyáltalán nem értek a linuxhoz, windowsról térnék át. Olyan, mintha megvakultam volna, mintha leoltották volna a villanyt, semmit nem értek. Találtam bonyolultnak tűnő parancssoros megoldásokat, de nem hiszem, hogy ezt ne lehetne 2-3 kattintással megoldani.
Előre is köszönöm.
"Találtam bonyolultnak tűnő parancssoros megoldásokat, de nem hiszem, hogy ezt ne lehetne 2-3 kattintással megoldani."
Ha a legfrissebb Flash plugint szeretnéd, mindösszesen 3 parancsból (+1, ha Firefoxot használsz) megoldható az egész:
sudo add-apt-repository ppa:jonathonf/pepperflashplugin-nonfree
sudo apt update
sudo apt install pepperflashplugin-nonfree
A Firefoxhoz:
sudo apt install browser-plugin-freshplayer-pepperflash
Forrás:
Köszönöm a válaszokat. sajnos nem működik a parancssoros verzió. A végén kiírja, hogy a pepper valami nem található.
Az adobe oldaláról próbálnám letölteni, de nem engedi azt sem, mert kiírja hogy "a zesty-partner csatorna ismeretlen".
Kezdek kétségbe esni, ez az első megoldandó feladatom lenne ubuntun, három órája van fenn, és én 3 óra alatt sem tudtam megoldani ezt az egyszerű dolgot, még úgy sem, hogy lépésről-lépésre leírtátok, mit kell csinálni. Mi jöhet még?
Ez egyszerűen észbontó. Itt olyan szavak merülnek fel, amelyekről életemben nem hallottam. Hát nem lehet feltelepíteni a flash plugint egyszerűen? Tároló? Csomagkezelő? sudo apt-get install gedit? PPA?
Én azt hallottam, hogy a linux az az alternatívája a windowsnak. Komolyan el kell olvasnom egy könyvet e miatt? Van akinek ez egyszerű? Csak ennyit szeretnék megcsinálni.
"a zesty-partner csatorna ismeretlen". "
Aha, zesty, vagyis a legújabb verzió.
Azt nem támogatja az előbb említett metódus (én a hosszabb támogatású 16.04 LTS-t használok, itt működik), akkor eltávolítandó:
sudo apt remove pepperflashplugin-nonfree browser-plugin-freshplayer-pepperflash && sudo apt autoremove
majd az előbb említett forrástároló is:
sudo add-apt-repository -r ppa:jonathonf/pepperflashplugin-nonfree
sudo apt update
Szerencsére a Zesty alapból támogatja a Pepperflash plugint,
nem kell 3. féltől származó forrást megadni, símán telepíthető:
sudo apt install pepperflashplugin-nonfree
Köszönöm a választ!
Újra nekifutottam, és minden ismeretlen szó jelentésére rákerestem külön-külön. /Wiki, blogok, stb.../
Feltettem a synaptic-ot, ez segített, innentől adta magát.
Mégegyszer köszönöm. :)
ha firefoxban megy akkor azt használd
chromium elavult böngésző,olyan mintha a winfossban netscape navigátorRAL szeretnél böngészni
"chromium elavult böngésző,olyan mintha a winfossban netscape navigátorRAL szeretnél böngészni"
A Google Chromium a Google Chrome nyílt forrású változata nagyjából ugyanazon a kódbázison alapulnak, csak pár kozmetikai és licencebeli eltérés van köztük.
"Chromium is an open-source web browser project started by Google, to provide the source code for the proprietary Google Chrome browser. The two browsers share the majority of code and features, though there are some minor differences in features, logos and they have different licensing."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!