Élénk színű színes fényképeket scanneltem be fotóscenner-rel, de mindegyik fakó színű lett. Automatikusan hogyan tudom visszaállítani?
Két kérdésem van. Egyrészt fotó editor programban milyen adjustmentet érdemes csinálnom, hogy visszaállítsam élénkebb színűre.
Másrészt meg lehet-e csinálni, hogy a több 100 fényképre ne kelljen nekem egyesével, hanem automatikusan mindegyikre ugyanazt az adjustálást megcsinálja?
"A rossz hír hozóját meg kell ölni..."
Most 2x is meghalok.:XD
1. Már a szkennelésnél rosszul állítottál be valamit, ha fakó lett a kép, vagy a szkenner nem tudja azt a színmélységet kezelni.
2. Lehet élénkíteni, de csak egyesével, és ez valamennyi minőség romlásba is fog kerülni.
Dongaben +1
Ha gyakran szkennelsz, akkor tényleg érdemes kicsit kísérletezni és állítgatni a szkennelési beállításokon.
Utólag például az IrfanView tud csoportos módosítást:
"File" menü > "Batch conversion/Rename" pontja > balra fent "Use advanced options"-t kipipálni > mellette "Advanced" gomb > jobbszélen legyen mondjuk "Contrast"=40 és "Gamma correction"=0.6 > OK > megkeresed, kijelölöd és hozzáadod a képeket ("Add" gomb) > "Output directory"-nál megadod hova mentse a módosított képeket > "Start Batch"-ra kezdi.
Természetesen finomíthatod más értékekkel és egyéb módosításokkal, - nálam általában elég ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!