A 2016-os Wordnek a szótára valóban ennyire gyatra lenne?
Éppen a saját kis regényemet írogatom benne, de miután legépeltem 121 szót, már ezeket a szavakat utasította el a helyesség/létezés szempontjából:
- füvű
- úszna
- füvén
- megtörvén
Köszönöm a válaszaitokat, és bocsi ha csak én vagyok hülye az Office-hoz, ha valamit rosszul csináltam, vagy nem állítottam be! :D
Nem szótár program, nem volt prioritásos minden létező szót és annak összes lehetséges ragozását felvenni egy olyan nyelvhez, aminek a nyelvtana alapvatően bonyolult de mindössze ~15 millióan beszéik a világon...
Jut eszembe, gondolom megvetted az Office csomagot és támogattad a Microsoftot, hogy a jövőben még jobban lokalizált programokat adhassank ki, ugye?...
De hát azért szövegszerkesztő, hogy a lehető legmegfelelőbb, leghibátlanabb szövegek kerüljenek ki alóla, nyelvtanilag legyen korrekt. Eddig nem használtam még a 2016-ost, a régebbiekkel dolgoztam, most lett telepítve az új laptopomra a 10-es Windowssal együtt. Az előzőeknél nem tapasztaltam azt hogy ennyire sok szóval lenne problémája.
Egyébként annyira értek az informatikához, mint az agysebészethez, egyik ismerősöm intézte el nekem a laptopot, szóval nem vagyok tisztában a folyamatokkal, hogy mit hogyan támogattattam vagy vettetettem meg vele, ha nem is én mondtam meg neki hogy mit tegyen.
Nálam a 2003-as WORD a füvű miatt zöld hullámvonallal méltatlankodik, a másik három szóval semmi baja sincs.
De, bővítheted a szótárt.
Nyelvhelyességi ellenőrzésnél felvétel a szótárba gomb, és utána akár a fűzfánfüttyülőőőréézkakakassal se lesz baja.
A 2003-as WORD is alapon fogadta el a kérdéses szavakat.
Nincs általam bővített szótára. Illetve, egyetlen szót, a családnevemet "etettem meg vele", mikor meguntam, hogy folyton aláhuzigálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!