Miért van mindig 3 hibás fájl az ubuntu telepítő pendrájvomon?
Windowsos 10-en az ubuntu oldaláról már többször letöltöttem a a 64 bites ubuntu lemezképet, a lemezképfájlt szerintem jól ellenőriztem, és az Universal USB installerrer telepítő pendrájvot készítettem. Telepítés előtt lemezellenőrzést végeztem, és mindannyiszor talált pontosan 3 hibás fájlt. Mit csinálok rosszul? Vagy mi a baj? Eddig végig a BME-ről töltöttem le, segíthet, ha a svéd vagy holland forrásból teszem?
Gondoltam arra is, hogy Rufusszal készítem a telepítőt, de az a gond, hogy a vírusirtóm IOBit akármije a letöltéskor mindig beriaszt, és karanténba kívánja rakni.
Ezt találtam, ami hasonló probléma, csak itt 2 fájl volt "hibás":
Az egyik válasz:
"Pendrivelinux actually change two files to make the live USB drive boot correctly. The live USB drive has in fact been made successfully, and will work seamlessly both for trying ubuntu and for installation."
Szóval ettől még lehet jó a lemez, telepíthető az Ubuntu. Mondjuk egy másik válaszoló nem telepítené, de a probléma okát sem tudta. Én azt mondom, hogy ha az ISO ellenőrző összege stimmel, és sokadszorra is ugyanazt mondja a Win-es ellenőrzés, akkor valszeg attól még jó lesz a pendrive.
Amit sikerült kiderítenem:
A pendrive hibátlan
A lemezkép ellenőrzőszáma stimmel
Az universal usb installer használata esetén mindig három hibát talál,
A LinuxLive USB Creator-ral mindig csak egy hibát talál.
A hiba nem a windowsos ellenőrzéskor jön ki, hanem amikor az ubuntus pendriveról bootolok és a főmenűből nem a kipróbálást, a telepítést a memóriatesztet, hanem a lemezellenőrzést választom.
Próbáltam megkerülni az egész problémát azzal, hogy egy ősrégi gépen, amin Lubuntu van, letöltöttem a kívánt ubuntut, és a lemezkép készítővel vagy mivel próbáltam készíteni megfelelő pendriveot, de az a bootoláskor még el se indult. A másik linux-megoldás azért nem jó, mert root-jelszót kér, amit már ezer éve elfelejtettem, ha volt egyáltalán.
Az ubuntu.hu ajánl erre a feladatra egyébként windowsnál egy harmadik programot is, ami a legszimpatikusabb lenne a leírás alapján, és nemrég frissítették, viszont ott az a gondom, hogy a vírusirtóm folyton beriaszt, így nem akaródzik elindítani.
AKCIÓ!!!
Csak itt, csak most, csak önnek! Ha valaki nulla hibás megoldást tud mondani, akkor az a mindenkinek járó zöld kéz mellé kap egy virtuális sört is! Írjon megoldást öt percen belül, és további ajándékokért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!