Linuxhoz hosszú nevű fájlok és mappák gyors kijelölését lehetővé tévő binárisfájl-összehasonlítót keresek, mit ajánlanátok?
Ezen a szinten azért még nem tartok, leírnád kicsit részletesebben?
(De amúgy ezzel is az a bibi, hogy vagy mindent letarol, vagy pedig pötyöghetem/másolhatom a kacifántos neveket, vagy legalábbis azok elejét. Tudom, a Windows az ördög műve, de azért a GUI-nak is megvan a maga helye, a WinMerge-ben pár kattintással kijelölöm, és már csinálja is...)
Nem baj, majd fogsz. Alapvetően az ls egy listát ad vissza az adott könyvtárt fájljaiból. Érdemes a man ls parancsot kiadni, sokat megtudhatsz belőle. A for ciklus leírását pedig a man bash kézikönyvben találod meg.
Mondjuk most, ahogy nézegettem, van m ég egy érdekes megoldás: a teljes nevű listát a find "$(pwd)" is felsorolja. Ha ezt adod a ciklusnak, akkor legfeljebb a belső ciklusban kell ellenőrizni, hogy a fájlokat önmagukkal ne hasonlítsa össze.
Nagyjából így néz ki:
for variable in $(find"$(pwd)")
do
for variable2 in $(find"$(pwd)")
do
diff $variable $variable2
done
done
Érdemes ezt egy scriptbe tenni, és annak kimenetét fájlba irányítani, mert jó eséllyel több oldalas szöveget fog kihányni. Az indításkor abban a könyvtárban legyél, ahol az összehasonlítandó fájlok vannak.
Köszi a tippet, de úgy látom, ez sem nyert - az összevetendő fájlok rendszerint nem egy mappán belül vannak, sőt, nem is azonos meghajtón. Persze lehet másolgatni vagy kavarni a mountolással meg symlinkekkel, meg lehet fájlokba ereszteni az eredményt, és ott elemezni, a gond csak az, hogy mindez lassú, sok lépéses folyamat, megannyi hibalehetőséggel. Egymás után 30+ mappával eljátszani mindezt...
Windows alá ott a nyílt forráskódú WinMerge, tökéletesen működik, Linux alá meg semmi, amit életszerű módon lehetne használni?
Időközben rájöttem, hogy a WinMerge fut Wine alatt, de ez meg tök nevetséges, hogy a nagy profi alternatív oprendszer alatt egy ilyen komoly és alapvető feladatra windowsos program szükségeltetik...
"Fontos, hogy ha mappát adok meg, akkor az összes almappában az összes fájlt össze tudja vetni."
Itt még szó sem volt meghajtókról, meg különböző mappákról. De a megoldás szinte az orrodat veri ki: legyen megadva a két összehasonlítandó mappa parancssori paraméterként, ezután már csak egy lista kell a könyvtárakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!