Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » (Debian alapú) linuxon terminá...

(Debian alapú) linuxon terminálból melyik parancs jeleníti meg a videokártya kapacitását?

Figyelt kérdés

Az lshw parancs sok minden mást kiír, többek között a videokártya típusát, de a kapacitását sajnos nem.

Az is érdekel, hogyan lehet a lista-eredmény tartalmát lapoztatni terminálban?

Pl a dmesg parancsról nem találtam kapcsolót, amellyel vagy lapozni lehet, vagy file-ba kiírni az eredményét. Ennél fogva hiába srcollozok fel a terminálban egérrel az ablak tetejére, az ne ma lista teteje, tehát csak egy részét tudom elolvasni az eredménynek.

(Bár szervesen nem idevág, de aki tudja, elárulja nekem, a bios-ban a processzor órajelnél mit jelent kétmagos esetén, hogy -csak nagyjából rémlik-

1800/1000?

A proci kb 1800 MHZ-esnek van jelölve a neten talált specifikációkban az adott pc-ről,

de ez a bios jelzés nem azt jelenti, hogy mindkét magja ilyen órajelű? Vagy a másik mag órajele ezek szerint mindössze kb ezer MHz??)

2017. aug. 31. 12:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért, de nem azt adta ki a , amit előre jeleztél. Van itt több gép, egy régi, egymagoson teszteltem most:

épp fordítva történt, az elsőre adott ki valamint, de ponthogy a második, amire semmit nem adott ki.

Ezt adta ki az első parancsra, tehát arra, hogy

sudo dmesg | grep drm

->

[ 0.000000] Linux version 2.6.32-21-generic (buildd@rothera) (gcc version 4.4.3 (Ubuntu 4.4.3-4ubuntu5) ) #32-Ubuntu SMP Fri Apr 16 08:10:02 UTC 2010 (Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2)

Ez mit jelent?

2017. szept. 2. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát barátom, ez egy nagyon régi, 13 éves kernel. Alighanem az Ubuntu első verziója van rajta. Érdemes lenne frissíteni.

Én többet nem tudok hozzátenni a problémádhoz. Ha a /var/log alatt lévő logfájlokat (főleg az Xorg logot) elküdöd a winsxs@outlook.hu címre, akkor átnézhetem, hátha találok releváns infót. De javaslom, tedd fel a kérdésed egyéb oldalakon, pl. ubuntu.hu, logout.hu, vagy akár külföldi oldalakon (serverfault.com).

2017. szept. 2. 21:01
 13/13 A kérdező kommentje:

A gép az, amely kb ennyi idős, pont emiatt nem bír el oprendszer frissítést. A linux azért nem ennyire régi. :) Az kb 6-7 éves. Oké, akkor hagyjuk a továbbiakat, de azért köszi. :)

Én gondoltam rá, hogy specifikációt megadnék előzetesen, de nem kértél...

2017. szept. 3. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!