Mi lehet a baj a telepítéssel?
Tegnap este a pc-m megadta magát, vagyis a gép működött viszont nem működött a képernyő. Mikor újraindítottam a gépet, hibakódot írt ki (0xc0000225). Mivel minden egyes újraindításnál ilyen, valamint más hibakódokat írt ki, úgy döntöttem, hogy újrarakom a gépet. A windows egy SSD-n volt, minden más fájl HDD-n. Viszont nem sikerült. Kipróbáltam két USB-t, két különböző iso fájllal, valamint egy CD-t is. Már sokszor telepítettem windowst, tudom, hogy nem én rontottam el valamit. Ekkor még csak az "első" képernyőre jutott el, ahol kiírja az alaplap típusát és azt, hogy melyik gombbal hova lehet eljutni, a BIOS-ig sikerült, tovább nem. Ma úgy döntöttem, hogy egy másik 1 TB HDD-re próbálok telepíteni (WD 1TB Black HDD), de így se sikerült sehogy. Mostmár túljutok a BIOS-on, úgy néz ki, mintha elkezdődne a telepítés, már megjelenik a windows logó is, de két hibakódot ír ki (0xc0000098, 0xc0000221).
A gépem 1 éves, az alaplap ASROCK 970 Pro3 R2.0, a videókártya ASUS GeForce GT730 4GB DDR3 (GT730-4GD3), 4db 4GB-os Kingston Ram van benne.
A gépet tavaly májusban vettem, ezért nem értem, hogy mi történhetett.
Ha használat közben megadta magát és onnantól ezt csinálja akkor lehet, hogy valamilyen hardveres hiba lesz. Bios resetet próbálhatsz. HDD vagy SATA vezérlőt cserélheted IDE-ről AHCI-ra vagy fordítva, hátha csak lemerült az elem és elállítótodd. Bár a telepítésnek elkellene indulnia, csak a win nem szokott indulnia ha pl. korábbi AHCI mód helyett IDE-n akarod elindítani.
Pendrive-ra hogy tetted a windows-t? Pont a napokban csináltam egy laptopot ami nem volt hajlandó tovább lépni a telepítőre amíg Rufus-al nem GPT/UEFI kompatibilisre állítottam a "Partícó séma és Cél Rendszer" típusát. De megpróbálhatod MBR/Bios módban is, hátha pont az a baj.
Random kifagyás lehet még memória miatt is, lehet hogy tönkrement vagy elállítódott (bár csak úgy magától nem teszi az utóbbit). Csak 1-el tesztelj ha több van a gépben, tedd át másik slotba. Esetleg tedd alacsonyabb órajelre a beállításokat, mint amennyit elvileg tudnia kellene.
Össze kapartál egy jó kis vírust.
Előveheted a telepítőlemezt és re install.
Javaslom képeken kívül amit linuxon mentesz ki semmi mást ne tarts meg.
Csak a RAM volt hibás.
#2 A fájlaim direkt HDD-re lettek mentve, az SSD-n volt a WIndows, így egy újratelepítés nálam nem járt adatvesztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!